Zanger Belgische band treedt op in AB met metalen haken in bovenlichaam

De zanger zong - of liever brulde - het uit van de pijn.
screenshot De zanger zong - of liever brulde - het uit van de pijn.
Bij de voorstelling van hun nieuwe plaat Mass VI in de Brusselse Ancienne Belgique heeft Amenra de pijngrens opgezocht. En niet alleen op figuurlijke wijze. Frontman Colin H. van Eeckhout van de West-Vlaamse band liet metalen priemen in zijn rug en borstkas steken, en zong -of liever brulde- het uit van de pijn.

Eerder had de zanger zich tijdens zo'n performance al eens laten ophangen aan vleeshaken, nu werden er stenen gewichten aan gehangen. Van Eeckhout knielde eerst, maar ging later ook opnieuw staan en ritmisch bewegen. Waarbij de haken nog dieper in het vlees trokken en de zanger begon te bloeden. Dat hij niet flauwviel, is haast een wonder, schrijft De Morgen. Amenra is een zogenaamde post- of sludgemetalband, gevormd in 1999 te Kortrijk. De groep houdt regelmatig optredens op ongewone locaties, zoals verlaten kerken en kapellen, bossen en grotten.

KOS3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Brecht Decuypere

    Hij zou ook niet willen dat je komt, Frieda.

  • frieda schaut

    afschuwelijk, nooit zou ik naar zijn optreden gaan!

  • Erwin De Meyer

    Walgelijk.