Woeste Boy George breekt interview af: “Je hoeft me niet voor te stellen”

Boy George.
BrunoPress/Wenn Boy George.
Culture Club-frontman Boy George (59) heeft eind vorige week een radio-interview afgebroken, voordat het überhaupt was begonnen. De Britse zanger vond het onbegrijpelijk dat een dj hem voorstelde in Australië, terwijl hij daar al sinds 2017 coach is in de lokale versie van ‘The Voice’. “Iedereen weet wie ik ben.”

Dj Neil Breen belde voor zijn ontbijtprogramma op de zender News Talk 4BC met George O’Dowd, zoals de zanger eigenlijk heet. Breen nam ruim een halve minuut de tijd om George aan te kondigen. “Als je, net als ik, bent opgegroeid in de jaren 80, dan weet je: Boy George was groter dan groot. Hij was gigantisch”, begon hij.

De naar eigen zeggen nerveuze dj noemde twee hits van Culture Club, ‘Do you really want to hurt me?’ en ‘Karma Chameleon’, waarna George aan het woord kwam. Die begon meteen over de ‘vreselijke opmerking’ over zijn muziek. “Je hebt zo’n tien nummers gemist die enorm grote hits waren”, aldus George, toen nog lachend. Toen de dj reageerde dat hij wist hoe groot George ‘was’, werd de zanger boos. “Praat alsjeblieft niet over me in verleden tijd, dat is heel beledigend.”

De diskjockey wilde George alleen opnieuw voorstellen aan de mensen die hem nog van vroeger kennen en nu weer zien in ‘The Voice’, benadrukte hij. “Je stelt iemand voor die de afgelopen vier jaar op de nationale televisie te zien was”, riep een inmiddels geïrriteerde George. “Je hoeft me niet opnieuw voor te stellen. Ik ben op tv, iedereen weet wie ik ben.”

Soms zijn popsterren een beetje gek. Als je het lied speelt waarmee ze beroemd werden, willen ze er niks mee te maken hebben

Neil Breen, dj

Grotere hoed

Toen de dj vervolgens uitlegde dat het allemaal lichtvoetig bedoeld was, bleek George te hebben opgehangen. “Hij was beledigd dat ik ‘Karma Chameleon’ draaide”, zei de presentator nog. “Ik wilde hem niet beledigen. (...) Soms zijn popsterren een beetje gek. Als je het lied draait waarmee ze beroemd werden, willen ze er niks mee te maken hebben.”

Na het interview wijdde George nog twee tweets aan het volgens hem ‘middeleeuwse’ interview. “Ik moet een grotere hoed kopen!” grapte de zanger, bekend van zijn enorme hoofddeksels. Het probleem? “Een gebrek aan research en de neiging om me in het verleden te houden.” De dj zelf is zich nog steeds van geen kwaad bewust, reageerde hij. “Ik probeerde hem alleen maar te vertellen dat ik hem vroeger leuk vond!”

Boy George is overigens inderdaad nog steeds actief in de muziek. Het laatste album van Culture Club kwam uit in 2018, maar de afgelopen maanden deelde hij meerdere nieuwe nummers én hij werkt aan een soloplaat.

Beluister het gesprek hieronder:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rik verhoegstraete

  Jongens toch, het ego van die mensen . Ai, ai. Je zingt liedjes vent, je hebt het warm water niet uitgevonden.

 • Martine Depasse

  Ondertussen heeft hij er wel een carrière van 30 jaar opzitten, dus een has been is hij toch echt niet. Radiohits zitten er niet meer in, da's voor de jeugd, maar de grootste bands maken nog platen die nooit meer in de top 30 terecht komen. Diegenen die geïnteresseerd zijn volgen hen wel en zullen de platen wel komen en de concerten wel uitverkopen.

 • Bart De Graeve

  Weer zo iemand die niet kan begrijpen dat hij een 'had been' is die bij de jeugd niet eens meer bekend is. En over 20 jaar is iedereen hem -hoe jammer ook- vergeten. Ze willen allemaal onsterfelijk zijn maar vergeten dat het collectieve geheugen zeer kort is. In een jury zitten van een zangcompetitie doet daar niets aan af.

 • raf peeters

  Hm ,bij de radio interview is toch logisch dat je vermeld met wie je praat of hebben ze daar allemaal radio's met een beeld erbij ,volgen Boy George wel dus en er zullen er wel degelijk zijn die hem niet kennen uit verleden maar dat was dan ook niet zo fraai.