Will Tura geeft dit jaar welgeteld één optreden

Kristof Ghyselinck
Vlaanderen Feest, Brussel Danst is zo stilaan uitgegroeid tot een traditionele viering die de Vlaamse feestdag op 11 juli flink wat luister bij zet. Hoofdact dit jaar is Will Tura, en dat is om meer dan één reden uitzonderlijk.

Na zestig jaar onafgebroken toeren door Vlaanderen is 2019 voor Will Tura eigenlijk zijn eerste sabbatjaar. Maar voor Vlaanderen Feest, ­Brussel Danst maakt hij een uitzondering. “Ik sta te trappelen om eraan te beginnen”, zegt een enthousiaste Will Tura. “De samenwerking met mijn muzikale rechterhand Steve Willaert, mijn vaste band en 57 muzikanten van het Brussels Philharmonic wordt er eentje om u tegen te zeggen. En dan ook nog eens in de AB, dé rocktempel bij ­uitstek in Brussel. Ik wil het publiek een fantastische avond bezorgen en stelde een setlist samen waarop we met z’n alleen een feestje kunnen bouwen. De Vlaamse feestdag ligt me overigens nauw aan het hart, omdat ik bijzonder trots ben mezelf een Vlaamse zanger pur sang te noemen”, besluit de keizer van het Vlaamse lied.

‘Eindelijk gelukt’

“Will Tura op de Vlaamse feestdag naar Vlaanderen Feest, Brussel Danst halen, stond al enkele jaren heel hoog op ons verlanglijstje”, aldus Roel Leemans, ­algemeen directeur van ­organisator Muntpunt. “Dat we deze Vlaamse vedette ­kunnen samenbrengen met dé Brusselse referentie op ­gebied van symfonische muziek, maakt het plaatje compleet.”

Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur en Brusselse ­Aangelegenheden, noemt het dan weer “de kroon op het werk van vijf mooie ­feesten die ik deze legislatuur samen met de ploeg van Muntpunt heb kunnen organiseren”. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.