Wie nog niet verliefd op hem was, is dat nu wel: Ed Sheeran pakt Werchter in

Photo News
Eén broeierig hete Werchter-wei, 65.000 fans en één kleine, rosse Brit met een gitaar. Ed Sheeran kwam, zag en overwon. De ene hit volgde de andere, iedereen brulde en danste mee. En wie nog niet verliefd was op die simpele ‘boy next door’ uit Suffolk, was dat na gisteravond wel.

Dat zijn optreden nagenoeg perfect zou zijn, wist elke toeschouwer in het publiek al op voorhand. Sheeran reist al sinds maart vorig jaar de wereld rond met z’n ‘Divide’-tournee en weet intussen als geen ander hoe je een massa volk inpakt: gewoon door die ‘boy next door’ te blijven. Al bleef het een beetje afwachten wat dat op de main stage van het festivalpark van Werchter zou geven. Ed staat ten slotte altijd alleen op het podium, zónder band. "Maar alle instrumenten die je hier vanavond hoort, heb ik op voorhand live opgenomen en speel ik nu af met mijn ‘loopstation’. Het lijkt dus wel alsof ik hier met een paar extra muzikanten sta", zei hij vooraf tegen de menigte. Maar eerlijk? Een echte drummer of bassist hebben we helemaal niet gemist. Hij en zijn gitaar, meer had het publiek niet nodig.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hanne Claes

  In echt elk artikel dat ik over Sheeran lees ligt de nadruk erop dat hij klein en ros en dik is. Oh, en dat hij vroeger een schooier was ook. En dat meisjes verliefd zijn. Dat hij één van de betere muzikanten van het ogenblik is, is bijzaak.

 • Bart Versmissen

  Het was fantastisch! Écht een sympatieke kerel zoals hij gisteren overkwam op het podium. Ik ga volgende keer nog eens!

 • Sam Deconinck

  Het was PRACHTIG!!

 • sam verheven

  Twas super,maar iets te kort

 • Kate Epelo

  Iedereen zijn smaak, maar niet dit