Weer YouTube-mijlpaal voor Despacito: vijf miljard (!) views

Screenshot uit de clip bij Despacito, de best bekeken YouTube-video ooit.
YouTube / Luis Fonsi, Daddy Yankee Screenshot uit de clip bij Despacito, de best bekeken YouTube-video ooit.
De hitsingle Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee blijft onverminderd populair op YouTube. De videoclip van het liedje passeerde gisteren de grens van vijf miljard views. Het nummer blijft daarmee veruit de meest bekeken video op het internetplatform.

De videoclip is sinds 12 januari 2017 op YouTube te zien en breekt sindsdien talloze records. Despacito werd de video die het snelst 200 miljoen, 2 miljard, 3 miljard én 4 miljard keer bekeken is. Daar zijn niet de views van de clip van de remix met Justin Bieber bij opgeteld. Die video zit op de 670 miljoen views. 

Despacito was afgelopen zomer over de hele wereld een hit: in liefst 37 landen stond het Spaanstalige liedje op nummer 1. In de Verenigde Staten stond de single zelfs zestien weken bovenaan de Billboard Hot 100.

Muzikant Luis Fonsi
EPA Muzikant Luis Fonsi

De hit werd vorige zomer ook het meest gestreamde nummer met 4,6 miljard plays. Volgens streamingdienst Spotify werd Despacito op een gegeven moment 6,5 miljoen keer per dag afgespeeld. Sinds augustus, toen het de videoclip van het nummer See You Again van Charlie Puth en Wiz Khalifa passeerde, is Despacito de meest bekeken video ooit op YouTube. See You Again staat nu op bijna 3,5 miljard weergaven.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.