Exclusief voor abonnees

Waarom muziek van de jaren 80 zo goed werkt in de popcultuur

In de Transformers-spin-off ‘Bumblebee’ speelt actrice Hailee Steinfeld de soundtrack af met de cassettespeler van haar auto.
AP In de Transformers-spin-off ‘Bumblebee’ speelt actrice Hailee Steinfeld de soundtrack af met de cassettespeler van haar auto.
Tegenwoordig lijken oude pophits het glijmiddel voor elke film én serie. Van Netflix-reeks Stranger Things tot actiefilm Bumblebee, nu in de zalen. Nostalgie verkoopt. Of is het meer? Want tieners anno 2019 zijn toch geen geboren A-Ha of Toto-fans?

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jacques Eerten

  Tja frank, wij hadden punkers die “ zaagden” over hoe slecht het was. En playbackers waren onze USB sticks. Het is maar hoe je het bekijkt

 • Erwin De Meyer

  The 80s. Geweldige muziek met inhoud al zat er ook wel rommel tussen. Die tijd komt nooit meer terug en de liefjes van toen ook niet.

 • FRANK WILLEMS

  Nu is er enkel nog rappers die zagen dat het niet goed gaat door hun iegen schuld of memory stik DJ s die staan te springen als ze mixen .... moet je kunnen.

 • Filip Desmedt

  Tegenwoordig maken ze geen muziek meer , enkel commerciële onzin . De jaren 60 - 70 - 80 waren de jaren , de sfeer was er , de discotheken van toen , de fuiven van toen , er waren geen gsm , geen sociale netwerken , geen spelcomputers , maar er was wel de landelijke jeugdvereniging , de T dansants van de scholen elke zaterdag , er werd geleefd !!!!

 • stefan crama

  Vraag aan de mensen om een hit van dit decennia op te noemen en de meesten moeten verstek geven. Daarentegen weten zelfs jongeren de hits van de jaren 70, 80 en 90.