Voormalig Motörhead-drummer Phil 'Philthy Animal' Taylor overleden

Motörhead in 1980: Lemmy Kilmister, Phil 'Philthy Animal' Taylor en 'Fast' Eddie Clarke.
GETTY Motörhead in 1980: Lemmy Kilmister, Phil 'Philthy Animal' Taylor en 'Fast' Eddie Clarke.
Phil 'Philthy Animal' Taylor, ex-drummer van Motörhead, is op 61-jarige leeftijd overleden. Dat meldt een ander oud-lid van de Britse rockband.

"Mijn vriend en broeder is deze nacht gestorven. Hij leed aan een slepende ziekte, maar dat maakt het er niet makkelijker op eens de tijd is gekomen. Ik kende Phil al 21 jaar en hij had een geweldig karakter", schrijft gitarist 'Fast' Eddie Clarke op zijn Facebookpagina. Ook de officiële Facebookpagina van de groep huldigt de muzikant die "vol woede en intensiteit" kon drummen.

Phil Taylor werkte onder meer mee aan het legendarische 'Ace of Spades'-album, met naast de titeltrack klassiekers als '(We are) the road crew', 'Jailbait' en 'The chase is better than the catch'.

GETTY

Taylor was de drummer van Motörhead tussen 1975 en 1984 en tussen 1987 en 1992 aan de zijde van onder anderen de legendarische frontman Lemmy Kilmister. Ook deze laatste kende onlangs gezondheidsproblemen, waardoor de band enkele concerten moest annuleren. De groep bracht onlangs nog het prima ontvangen nieuwe album 'Bad Magic' uit.