Exclusief voor abonnees

Vlaamse artiesten over hun grootste hit - DEEL 4. Will Tura over ‘Eenzaam Zonder Jou’: “In het Engels voelde ik dat nummer beter aan, maar mijn fans wilden een Vlaamse zanger”

BELGAIMAGE
In hun hele carrière ging geen enkel concert voorbij zonder hun grootste hit. Tot nu. Onze Vlaamse artiesten kunnen voor het eerst hun visitekaartje niet afleveren omdat er geen zomeroptredens zijn door het coronavirus. Nu hun podium wegvalt, eren wij in deze reeks die ene klassieker met het verhaal achter dat succes. Vandaag: Will Tura (79) over ‘Eenzaam Zonder Jou’. “Als ik destijds mocht kiezen, was het een Engelstalige hit geworden. Maar mijn fans wilden een Vlaamse zanger.”

De zomer van 2020 moest een specialleke worden. De keizer van het Vlaamse Lied wordt 80 op 2 augustus. Om zijn fans te laten meevieren, ging hij vanaf deze maand op ronde door Vlaanderen. Vijf concerten tussen nu en eind juni, in vijf verschillende theaterzalen. “Het coronavirus heeft daar anders over beslist”, zegt Will. “De vijf concerten zijn uitgesteld naar het najaar. Ik moet nog vijf maanden geduld hebben. Uitstellen is niet altijd een voordeel, vind ik. Maar goed, we kunnen niet anders. Ik pas me aan, net zoals iedereen dat moet.” 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.