Village People in de clinch met André Rieu: “We zijn geschokt dat hij zijn reputatie op het spel zet”

ANP
De Amerikaanse discogroep Village People is boos op André Rieu. De mannen die deze maand als gast op het podium staan bij de violist zijn voormalige leden die zijn ontslagen en nu de naam van de groep misbruiken, staat in een zaterdag verspreid statement.

“Wij treden niet op met André Rieu in Nederland. We vinden het vervelend dat onze fans zijn misleid”, aldus de Village People. “We zijn geschokt dat André Rieu zijn reputatie op het spel zet door deze fraudeurs een podium te geven. Deze mensen zijn geen Village People.”

De groep wil dat Rieu zo snel mogelijk zijn excuses aanbiedt “aan het Nederlandse volk en aan de Village People”. “Anders hebben we geen andere keus dan een rechtszaak te beginnen.” De voormalige Village People-leden zijn volgens L1 nu onderdeel van de groep Kings of Disco, die met het repertoire van de Village People optreedt.

Hallo, André?

André Rieu trekt zich niet veel aan van de dreigende taal die Village People heeft geuit. De Limburgse violist “heeft helemaal niks van doen” met de Amerikaanse discogroep, zegt zijn zoon Pierre tegen BuzzE.

“Wij zijn ons er zeer van bewust dat we ze niet Village People mogen noemen”, zegt Pierre Rieu. “Dat doen we ook nergens, dan zouden we in grote problemen komen.” Village People en Kings of Disco liggen volgens Pierre met elkaar in de clinch over het gebruik van de naam van de Amerikaanse discogroep. “Village People dat is nu nog één iemand. Die is zijn eigen groep nog aan het formeren. Met de mensen die nu bij ons staan, Kings of Disco, hebben wij een jaar geleden al contact gehad en vastgelegd wat we gaan doen.”

Vriethof People

In Kings of Disco zitten twee mannen die in het verleden deel uitmaakten van Village People. “Ik geloof helemaal niet dat er een rechtszaak naar ons komt. Hooguit tussen de man die zich nu nog Village People noemt en Kings of Disco. Maar daar hebben wij niets mee van doen, wij zijn van de muziek.”

De gastartiesten zijn een regelrecht succes tijdens de concerten van Rieu, die nog tot eind van de maand plaatsvinden. “Het dak gaat eraf als zij opkomen.” André heeft een creatieve oplossing bedacht om de band aan te kondigen. “Hij heeft het gewoon over de Vriethof People.” 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Felix Petri

    Je kan voor of tegen Andre Rieu zijn muziek zijn, feit is wel dat hij bekende, minder bekende en zelfs totaal onbekende artiesten een podium aanbied op zijn Vrijthof concerten. Dat er sommigen misbruik of profijt van (willen) maken is een risico dat hij zeker in overweging mee genomen heeft.

  • Nottebaert Wim

    Laat de muziek leven

  • Louis Bouduin

    Kampioenen van de Slechte Smaak gaan met elkaar in de clinch, wat gaan we nog allemaal moeten meemaken?