VIDEO: U2 breekt concert af nadat Bono stem verliest

EPA
U2 heeft zaterdagavond een optreden in Berlijn afgebroken nadat zanger Bono zijn stem was kwijtgeraakt. De zanger van de Ierse band legde na het vierde nummer aan het publiek uit dat zijn stem hem in de steek liet en dat hij het concert moest staken.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bono's stem raakte al vrij snel in de problemen. Hij vertelde aan het publiek dat hij plots niet meer op volle kracht kon zingen. Hij klaagde over rook die hij op het podium had geïnhaleerd. Toch probeerde Bono nog even verder te gaan. Het 17.000 koppige publiek in de Duitse hoofdstad reageerde sportief. "Come on Bono! Bono we houden toch van je," klonk het vanuit de zaal. 

Maar na de hit Beautiful Day moest hij het concert definitief staken. "Ik ben mijn stem verloren," zegt de zanger op videobeelden die concertgangers inmiddels op YouTube hebben gezet. "Tien minuten geleden zong ik nog als een vogel, dus ik weet niet wat ik nu moet doen." 

Bono liet ook nog weten dat ze "de show op een ander moment zullen inhalen."

U2 is bezig met een tournee. Op 4 en 5 september staan er optredens gepland in Keulen. Het is nog niet bekend of deze concerten wel doorgaan.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudi Akkermans

  Heeft nooit een goede stem gehad, zwaar overroepen band, met commerciële lichtgewichtjes.

 • Christian Delgoffe

  Bij hem tenminste geen playback zoals bij zoveel jongere pseudo za(n)ger(essen)

 • Kathleen De Braekeleer

  Jammer voor de fans, jammer voor Bono, hopelijk komen ze nog eens met hun tour ook in ons landje

 • Dimitri Mostrey

  Aandelen kopen van farmaceutische bedrijven. Daarna hun vaccinaties verkopen in Afrika met medewerking van de VN. De aandelen gaan spectaculair de hoogte in. Kassa kassa. Injecties die de vrouwen onvruchtbaar maken. Een 'onvoorzien' bijeffect. Ik voel echt mee met jouw stem Bono. Hoe warmer onder jouw voeten, hoe liever.

 • Rudi Akkermans

  Die man heeft geen stem