VIDEO: Podiumbestormer pakt micro af van Britse SuRie tijdens Eurovisiesongfestival

AP
Opschudding tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival vanavond in Lissabon. Tijdens het optreden van de Britse zangeres SuRie, het negende optreden van de avond, bestormde een man het podium en pakte hij de micro van de zangeres af.

De man werd meteen overmeesterd door een paar security-mannen, maar het kwaad was toen al geschied voor SuRie. Het incident was gedeeltelijk te zien. Toen de man bij de zangeres kwam, schakelde de regie naar enkele Britse fans in het publiek. SuRie kon haar lied afmaken. Ze was duidelijk geschrokken, maar zong toch door.

Aanvankelijk was het niet duidelijk wat er moest gebeuren: opnieuw zingen of niet? Spanje mocht dat in 2010 ook toen het optreden werd verstoord.  De EBU, de organisatie achter het Eurovisiesongfestival, gaf SuRie de kans haar optreden over te doen. Ze mocht nogmaals optreden aan het eind van de finale. Dat wil ze zelf niet. "SuRie en haar team zijn bijzonder trots op haar optreden", liet de Britse delegatie via Twitter weten. Zij zien "geen enkele reden" om nogmaals op te treden.

Ironisch genoeg schiet de zangeres bij de bookmakers wel plots omhoog: van plek 22 naar 13. 

EPA
EPA33 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • robin verfaille

  Dit soort krapuul ,levenslang verbod voor allerlei optredens.

 • walter declercq

  Van de muziek weten we dat het een "bandje" is, maar ik denk dat de zangers ook playback zingen.

 • Remus Bogaert

  Dat hoort erbij , ik heb de onderbreking niet gezien zo vlug ging het. De zangeres kreeg een herkansing maar ze weigerde, ze heeft gelijk,ze deed dat trouwens goed.Een fait divers ... beter dit dan mensen neersteken ...

 • steven van gansbeke

  Romy verhove... Israel heeft gewonnen. Niet jeruzalem

 • romy verhove

  Als je weet welk lied gewonnen heeft..Wat voor malafide eursosongfestival wat me dat dit jaar ?En de reden waarom Jeruzalem won is gewoon lachwekkend.