VIDEO. Mathias Vergels wil doorbreken met zijn nieuwe single: “Ik wil meer zijn dan enkel Lowieke uit ‘Thuis’”

Dieter Bacquaert
Mathias Vergels (26) wil dit jaar niet alleen als Lowieke in ‘Thuis’ scoren, maar ook in de hitparade. Morgen verschijnt zijn nieuwe single ‘Wij alleen’ en de acteur hoopt dat die voor zijn ultieme doorbraak als zanger zorgt. “De puzzelstukken zijn eindelijk in elkaar gevallen.”

Zijn ‘Thuis’-personage Lowie is een niet-muzikale en weinig poëtische driftkikker, maar dat kan niet van Mathias zelf gezegd worden. “Ik heb thuis nog dagboeken en schriftjes vol gedichten liggen en ben altijd met muziek bezig geweest. Als tiener zong en drumde ik bij een punkgroepje. Onze Engelse teksten sloegen nergens op, maar rijmden wel. Net zoals bij mijn toenmalig idool Kurt Cobain. (lacht) Zes jaar geleden nam ik deel aan het tv-programma ‘Stars for Life’ en besefte ik na mijn derde plaats dat ik voor een Nederlandstalig repertoire moest gaan.”
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Dekempe

  Als je lang genoeg in de zon blijft staan dan geraak je ook verbrand. Lowieke heeft zich dus naar eigen zeggen verbrand aan Thuis. Maar ondertussen is hij wel een BV, had hij een inkomen en was de Regering content wat hij had een job, job, job. Als hij ander werk wil dan moet hij zoals iedereen solliciteren. En dan wordt gewoon gekeken wat je in je mars hebt. Het ligt in zijn eigen handen.

 • Eddie Theys

  Gisteren heb ik een andere acteur uit "Thuis" bezig gezien én gehoord tijdens het nieuwjaarsconcert in Den Egger in Scherpenheuvel. Het gaat om "Tim" , Jeroen Lenaerts. Die kan wél zingen. Zijn vertolking van o.a. If i were a rich man en Bess, you are my woman now ( uit Porgy and Bess) waren geweldig.

 • Noël Dierickx

  Al die Vlamingen die denken dat ze een vedette zijn, niet mee te tellen. Gelukkig zijn we maar met 6 miljoen!

 • Laura DeBacker

  Hehehe hou het maar bij lowieke

 • eduard janssens

  Blijf dromen gast !