Verkopers blokkeren 8.500 concerttickets: kopers aan ingang tegengehouden

Fans tijdens een concert van Post Malone.
Photo News Fans tijdens een concert van Post Malone.
Ticketverkopers blokkeren 8.500 concerttickets voor het komende seizoen. Kopers zullen pas aan de ingang merken dat ze niet binnen mogen omdat ze zonder het te weten opgelicht zijn. Komende maandag zullen zowat honderd muziekliefhebbers die het optreden van Post Malone willen bijwonen in het Sportpaleis worden tegengehouden. De fraudeurs die de tickets aan woekerprijzen hadden doorverkocht, konden met nieuwe software ontmaskerd worden, zo meldt ticketverkoper Tele Ticket Service aan VTM NIEUWS.

De opgelichte muziekliefhebbers met een ongeldig ticket zullen maandag aan de deuren van het Antwerpse Sportpaleis worden tegenhouden. Ze krijgen wel de kans om een geldig ticket te kopen voor het optreden, dat nog niet is uitverkocht. Ze zullen ook begeleid worden bij het indienen van een klacht, wat hen de mogelijkheid moet geven om hun geld terug te krijgen.

Tele Ticket Service zegt dat fraude onder meer aan het licht werd gebracht met nieuwe software. Daarmee konden de voorbije twee weken zowat 170 mensen geïdentificeerd worden, die samen meer dan 8.000 tickets aankochten voor diverse concerten. Die tickets werden vervolgens op de zwarte markt met winst doorverkocht. “De software merkt bijvoorbeeld op dat vanop dezelfde computer, maar wel met vijf verschillende accounts, tickets bij ons worden aangekocht. Zoiets is niet normaal”, zegt Stefan Esselens, de CEO van Tele Ticket Service.

De gegevens van deze doorverkopers, die voornamelijk opereren vanuit het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne en Israël, zijn doorgegeven aan de FOD Economie, zegt Esselens nog.

Tele Ticket Service roept concertbezoekers op om enkel via de officiële kanalen tickets aan te schaffen. Er wordt aangeraden om gebruik te maken van de website van de concertzaal waar het evenement plaatsvindt.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik lagrou

  Die verkopers laten wel toe dan 1 bedrijf 1000tikets kan kopen Als nu max 4per bank-kredietkaart Zou onmogelijke massale doorverkoop !!

 • ROB Will

  De ene zegt is vrij verkeer en winst maken is goed, andere zeggen dat ze zo onmogelijk maken om tickets te kopen aan de normale prijs. Mensen die massaal tickets aankopen om ze te verkopen zien tickets voor echte fans VERDWIJNEN en echte fans gaan meer betalen. Die ze doorverkopen betalen geen btw nog belasting op winst, indien dit zo was misschien kan het door de beugel. Maar laten we eerlijk zijn iedereen heeft recht een ticket te kopen aan vraagprijs. De enige manier is ticket op identiteit.

 • Erik Snarevlis

  Zo kennen we belgie he, het slachtoffer is twee keer de dupe. Als die tickets geldig zijn moeten ze binnen gelaten worden ongeacht wat je ervoor betaald hebt. Je kan de koper opsporen, spoor dan ook de verkoper op en leg die een boete op.

 • corry pauwels

  Dit wordt een vette kluif voor Test Aankoop. Al deze ticket verkopers (tele ticket, live Nation) zijn geldwolven. Altijd maar duurder en het concept concert/ festival naar de knoppen doen. Ik hoop maar dat ons ticket niet wordt geblokkeerd maandag (officieel op tele ticket gekocht), want het kot zal daar dan te klein zijn en de avond verpest voor mijn zoon zijn 2 de concert ooit....

 • Hilde Peeters

  Wat een koper aan een ticket geeft is hun zaak hun idool ze lieten iemand uit het buitenland zien die maakt meerdere kosten om tot hier te komen. Ik vermoed dat je er niet blij gaat zijn als je dan niet binnen mag. Dat vraagt om problemen want het ticket is geldig.