Uniek cassettebandje van Ringo Starr en Paul McCartney dan toch niet zo gewild

Een cassettebandje met daarop een zeldzaam nummer geschreven door Ringo Starr en Paul McCartney heeft tijdens een onlineveiling van Omega Auctions minder opgebracht dan vooraf gedacht.
EPA Een cassettebandje met daarop een zeldzaam nummer geschreven door Ringo Starr en Paul McCartney heeft tijdens een onlineveiling van Omega Auctions minder opgebracht dan vooraf gedacht.
Een cassettebandje met daarop een zeldzaam nummer geschreven door Ringo Starr (79) en Paul McCartney (77) heeft tijdens een onlineveiling van Omega Auctions minder opgebracht dan vooraf gedacht.

Het winnende bod op de muziekdrager met daarop een demo van het nummer ‘Angel in Disguise’ bedroeg maar 8.000 pond (8.958,59 euro), terwijl experts dachten dat het bandje tussen de 10.000 (11.198 euro) en 20.000 pond (22.396 euro) op zou brengen.

Het bandje is uniek omdat Paul McCartney en Ringo Starr als actief lid van The Beatles nooit samen een nummer hadden geschreven. Voor het soloalbum van Ringo in 1992 doken de twee dan toch samen de studio in, maar het nummer heeft de uiteindelijke plaat niet gehaald. Op het bandje staan twee versies van ‘Angel in Disguise’, eentje waarop Sir Paul zingt en een andere versie waarin Sir Ringo de vocalen verzorgt.

Ondanks de misschien wat lage opbrengst kan het NHS Charities Together Covid-19 Urgent Appeal-fonds wel blij zijn, want een kwart van de opbrengst wordt namelijk zoals beloofd aan dit doel gedoneerd.

Lees ook: 

50 jaar geleden kondigde McCartney het einde van The Beatles aan: een verhaal van jaloezie, drugs, botsende ego’s en splijtzwam Yoko Ono (+)

Interview met Paul McCartney: “Ik weet nog steeds niet hoe ik liedjes moet schrijven” (+)

“Paul is dood”: de bekendste samenzweringstheorie over de Beatles wordt vijftig

Goed nieuws voor de fans: The Beatles brengen alle singles opnieuw uit
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.