Tom Dice schreef meest succesvolle Vlaamse Songfestivalnummer in 10 jaar tijd

Tom Dice tijdens een persconferentie in het Noorse Oslo.
ANP Tom Dice tijdens een persconferentie in het Noorse Oslo.
Tom Dice, die in 2010 naar Oslo trok om ons land te vertegenwoordigen tijdens het Songfestival, deed dat met de meest succesvolle hit in tien jaar tijd. Zijn nummer ‘Me And My Guitar’ was in Vlaanderen het populairste Songfestivalnummer van het decennium. 

Dat blijkt uit een lijst van de Ultratop 50, waarin rekening werd gehouden met verkoopcijfers, maar ook met online streaming. ‘Me And My Guitar’ is ook één van de hoogst geëindigde Belgische nummers van de laatste tien jaar. Tom kwam destijds op de zesde plaats terecht. De Duitse Lena Meyer-Landrut ging in 2010 met de overwinning aan de haal, dankzij het Engelstalige lied ‘Satellite’. 

Tom zelf vindt het alvast een hele eer, zo reageert hij in het Nieuwsblad. “Mijn zesde plaats toen was mooi, maar hét moment dat voor altijd verbonden zal blijven aan ‘Me And My Guitar’ is mijn optreden in Oslo. Zo’n liedje duurt maar drie minuten en toch kreeg ik twee keer applaus van het publiek. Dat vergeet je nooit.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bart Remaut

    Steven van Soom, heel veel van het succes van een liedje of zanger hangt af van de platenmaatschappij waarvoor hij werkt en hoeveel financiële steun er aan geven! Hoe meer ze betalen hoe meer airplay ze krijgen dus hoe populairder het nummer wordt!

  • Steven van Soom

    Meest succesvolle maar verre van het beste, dat hadden we enkele jaren geleden met Blanche. Succes is niet gelijk aan kwaliteit, mooiste bewijs zijn de hitlijsten, op enkele uitzonderingen na vol met simplistisch inhoudsloze bagger