Tien jaar na zijn dood: ondanks 'Leaving Neverland' blijft Michael Jackson populair

AFP
Vandaag is het precies tien jaar geleden dat Michael Jackson op 50-jarige leeftijd stierf aan een hartstilstand. Door de documentaire 'Leaving Neverland' - waarin de King of Pop wordt beschuldigd van seksueel misbruik - krijgt dat jubileum echter een donker randje. Alhoewel, in de playlists is daar niet veel van te merken.

"Vandaag zal Michael Jackson onder andere te horen zijn op Radio 1: 's ochtends en bij Ayco", zegt Gerrit Kerremans, algemeen muziekcoördinator van de VRT-netten. "Gers Pardoel kiest deze week ook elke dag één Jackson-nummer in 'De Topcollectie' op Radio 2. Dat gezegd zijnde: om gekende redenen zijn we niet van plan om de tiende sterfdag van Jackson feestelijk te herdenken. We respecteren de mogelijke gevoelige associatie die hij of zijn repertoire oproept bij sommige kijkers of luisteraars."

Hetzelfde geluid klinkt bij Qmusic en Joe. "We spelen nog altijd zijn muziek, omwille van zijn grote muzikale nalatenschap. Maar we geven uiteraard ook heel wat duiding."

"Zijn reputatie is dan wel aangetast, muzikaal heeft dat geen zware impact gehad", klinkt het bij Ultratop-directeur Sam Jaspers. "In maart en april verschenen zijn nummers niet meer in onze hitlijsten, maar sinds vorige maand is dat opnieuw het geval. In Wallonië is zijn populariteit trouwens constant gebleven." 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Samy Zaouch

  Michael blijft voor altijd mijn idool sinds 1992

 • Eddy Vervaet

  Tania,in de clip give in to me is hij geweldig.Take a look

 • Peggy Huyskens

  Het is niet omdat twee personen, acteurs nog wel, die in geldnood zaten, een verhaaltje vertellen dat dit ineens waarheid is. Als je een beetje googlet, dan zie je dat het verhaal vol leugens zit. Er wordt geen enkel bewijs getoond. Wat is er met : innocent until proven guilty? Is de waarheid uit de mode of wat?

 • Jos Vangeel

  Er is geen bewijs van verkrachtig tegen MJ

 • Ben Meynaerts

  Gevoelige associatie... Kom he.. In mijn ogen heeft leaving neverland weinig bewijzen geleverd over zijn schuld. Waarmee ik niet wil zeggen dat hij onschuldig was. Beetje vijgen na Pasen om een dode mens nog te beginnen beschuldigen. Er is tijd genoeg geweest om hem achter slot en grendel te steken had hij de feiten gepleegd... Geniet van zijn muziek, want hij was een muzikaal genie!