Tidal knoeit met aantal streams Kanye West en Beyoncé

Als 'The Life of Pablo' van Kanye 250 miljoen streams had, dan heeft elk Tidal-lid het 8 keer per dag beluisterd

'The Life Of Pablo' van Kanye West was in 2016 zes weken lang exclusief te horen op Tidal.
rv - epa 'The Life Of Pablo' van Kanye West was in 2016 zes weken lang exclusief te horen op Tidal.
Streamingservice Tidal wordt beschuldigd van het knoeien met streamingcijfers van de albums Lemonade van Beyoncé en The Life Of Pablo van Kanye West. De artiesten zouden daardoor veel meer royalties hebben gekregen dan ze eigenlijk hadden moeten krijgen, zo ontdekte de Noorse krant Dagens Næringsliv.

The Life Of Pablo was in 2016 zes weken lang exclusief te beluisteren via Tidal en het platform is nog steeds de enige plek waar Lemonade te horen is. Volgens de officiële cijfers is het album van West in de eerste 10 dagen 250 miljoen keer beluisterd, terwijl het destijds maar drie miljoen abonnees hadden. Dat betekent dat het album toen door elk lid gemiddeld acht keer per dag moet zijn beluisterd. Lemonade noteerde zelfs 306 miljoen streams in de eerste vijftien dagen.

Volgens de onderzoekers zijn de cijfers van beide albums gemanipuleerd. Daarvoor zou met de gegevens van meer dan een miljoen gebruikers zijn geknoeid. De krant confronteerde daar ook gebruikers mee. Zo zou een abonnee Lemonade 180 keer beluisterd hebben in 24 uur tijd. "Nee, dat kan niet waar zijn", aldus de luisteraar.

Het van oorsprong Noorse Tidal is in handen van rapper Jay-Z, de man van Beyoncé. Hij is ook bevriend met Kanye West. Tidal wilde niet reageren op de bevindingen. Woordvoerders van Beyoncé, Kanye West en platenmaatschappijen Sony en Universal hebben nog niet gereageerd.

Tidal is in handen van Jay- Z, de echtgenoot van Beyoncé. Haar album 'Lemonade' is enkel op die streamingsite te horen.
epa Tidal is in handen van Jay- Z, de echtgenoot van Beyoncé. Haar album 'Lemonade' is enkel op die streamingsite te horen.



1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dick DECOCK

    We worden op alle mogelijke manieren belogen en bedrogen.