Thunderstruck beste nummer van de nineties

De luisteraars van MNM hebben Thunderstruck van AC/DC verkozen tot het beste nummer van de jaren 90. Het nummer stoot Rhythm is a dancer van Snap! van de troon in de Top 99 van de nineties, meldt de VRT.

De Back to the 90's-week van MNM bereikte zaterdag zijn hoogtepunt bereikt met de Top 99 van de nineties. De luisteraars hebben Thunderstruck van AC/DC verkozen tot het beste nummer van de jaren 90. De voorbije vier jaar was die eer weggelegd voor Rhythm is a dancer van het Duitse danceproject Snap!. Thunderstruck was vorig jaar pas op de 14e plaats terug te vinden in de lijst.

Rhythm is a dancer daalt een trapje naar beneden naar de tweede plaats. De Nederlands-Belgische danceformatie 2 Unlimited vervolledigt het podium met No limit.

Het jaar 1997 is met 18 nummers het meest vertegenwoordigd in de lijst. De hoogste nieuwkomer is The Offspring met Pretty fly (for a white guy) op nummer 34. My heart will go on van Céline Dion, het thema van Titanic en vorig jaar nog op de 56e plaats, is dan weer verdwenen uit de ninetiestop.

Radiozender MNM sloot zijn ninetiesweek af met een groot feest in het Sportpaleis. Onder meer Get Ready, Poco Loco Gang, Pat Krimson en 2 Unlimited, in hun originele bezetting, stonden er op het podium.

kos
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.


De volledige lijst