The Rolling Stones nodigen Utrechts koor uit op TW Classic

Mick Jagger van The Rolling Stones
GETTY Mick Jagger van The Rolling Stones
Het zanggezelschap Dekoor uit het Nederlandse Utrecht staat tijdens TW Classic en het Nederlandse festival Pinkpop op het podium met The Rolling Stones. Dat heeft het koor op zijn website laten weten. De leden mogen de Stones op 28 juni versterken in ons land, in Nederland is dat op 7 juni, de eerste dag van Pinkpop.

Het Utrechtse ensemble werd in 1985 opgericht. Het is een 'close harmony' koor dat bestaat uit ongeveer 31 jonge en muzikale (oud)studenten. Het koor is gecontracteerd als zogeheten 'encore support'-act. Met andere woorden: ze zullen met de Stones een toegift verzorgen.

"In elk land waar de Stones optreden tijdens hun tournee wordt een koor uit dat land gevraagd mee te doen tijdens het concert. Wij hebben het geluk dat we twee keer mogen optreden", zegt voorzitter Eva Huisman van Dekoor.

Het management van de Britse rockband kwam bij de Utrechtse zangers en zangeressen terecht dankzij een bevriende Duitse dirigent. Die had het koor aanbevolen, waarna het management contact zocht met de Nederlanders.

TW Classic was dit jaar razendsnel uitverkocht. Op amper een uur tijd waren de 60.000 tickets de deur uit. The Rolling Stones zijn de headliners. Daarnaast zijn er optredens van Simple Minds, Triggerfinger, Arno, Seasick Steve en Admiral Freebee.