The Rolling Stones in 2015 wellicht weer op tour

Het zou best wel eens kunnen dat The Rolling Stones komend jaar weer op tournee gaan. Dat is op te maken uit een korte kerstboodschap die de rockers op YouTube hebben gezet. "Wellicht zien we jullie in 2015," sluit Mick Jagger aan het slot van de video.

In het wat geforceerde spontane filmpje spreken Charlie Watts, Keith Richards, Mick Jagger en Ron Wood hun fans toe: "We hadden een geweldige tijd met de 14 On Fire Tour dit jaar," zegt Jagger. Waarop Richards wat moeilijker verstaanbaar vervolgt: "We hebben veel van jullie in het publiek gezien. Dank."Jagger: "En we hebben in minstens negentien landen gespeeld voor meer dan een miljoen mensen." Wood: "Eén miljoen honderdnegenenvijftigduizend en achthonderdtweeëntachtig, om precies te zijn." Richards: "Misschien wel een paar meer..." Waarop Jagger het publiek bedankt en de opmerking over 2015 maakt.

The Rolling Stones speelden dit jaar in Azië, Europa - ook in België op TW Classic en op het Nederlandse Pinkpop - en dit najaar in Australië en Nieuw-Zeeland. Die laatste shows waren eigenlijk al in het voorjaar gepland, maar werden verschoven na het plotseling overlijden van Jaggers vriendin L'Wren Scott in maart van dit jaar. Er gingen eerder al geruchten dat er misschien een volgende tour aankomt. Gitarist Keith Richards zei enkele maanden geleden al dat The Stones in 2015 wellicht Zuid-Amerika aan zullen doen.