The Cure-drummer Andy Anderson (68) overleden

Andy Anderson The Cure
Facebook Andy Anderson The Cure
Muzikant Andy Anderson, die drumde voor onder meer The Cure en Iggy Pop, is dinsdag op 68-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een van de oprichters van The Cure, Lol Tolhurst, bekendgemaakt op Twitter.

"Met veel verdriet moet ik hier aankondigen dat er een Cure-broeder is overleden", aldus de percussionist. "Andy Anderson was een echte heer en een geweldige muzikant, met een heerlijk gevoel voor humor dat hij tot het einde hield. Dat zegt veel over zijn prachtige ziel op deze laatste reis. We zijn gezegend dat we hem hebben gekend."

(lees verder onder de tweet)

Anderson maakte tien dagen geleden via Facebook bekend dat hij terminaal ziek was. De muzikant liet weten dat hij zich bij zijn lot had neergelegd en dankte zijn fans voor de steun.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Albert VanLaeken

    Alle goede muzikanten van de '80s gaan van ons heen. Gisteren de zanger van Talk Talk en nu iemand van The Cure. Twee groepen uit mijn jeugd :(

Video