The Black Eyed Peas zijn terug, maar waar is Fergie?

Will.i.am, Taboo, Fergie en apl.de.ap, samen Black Eyed Peas;
Will.i.am, Taboo, Fergie en apl.de.ap, samen Black Eyed Peas;
The Black Eyed Peas zijn terug met een nieuwe plaat, ‘Translation’. De groep is al even terug in de picture en haalde recent nog een grote hit met ‘Ritmo’, maar er is één grote afwezige. Waar is zangeres Fergie?

In 2018 brachten The Black Eyed Peas al hun eerste plaat uit zonder Fergie (45), die er even tussenuit kneep, maar nu ook ‘Translation’ verschijnt zonder de frontvrouw, vragen fans zich af of ze nog wel ooit zal terugkeren. 

“De groep bestaat al sinds 1997 en we werkten in het verleden al met heel wat zangeressen (onder andere Macy Gray in de beginjaren, red.)”, zei Will.i.am tijdens de comeback van de groep in 2018. “Fergie werkt aan haar eigen projecten en daar hebben we respect voor. Maar laat het duidelijk zijn, ze hoort nog steeds bij de band. Al kunnen we het ook zonder haar.”

Scheiding

In 2017 hielden Fergie en acteur Josh Duhamel hun huwelijk na acht jaar voor bekeken, een zware klap voor de zangeres. In datzelfde jaar besloot ze dan ook even een stap terug te zetten uit de groep, om zich te kunnen concentreren op haar solocarrière en haar 6-jarige zoontje Axl. Ze presenteerde ook de Amerikaanse talentenjacht ‘The Four’.

Hoewel haar vertrek tijdelijk leek te zijn, staken al snel geruchten de kop op dat Pussycat Doll Nicole Scherzinger haar plaats zou innemen. Dat is er nooit van gekomen, maar er is wel een andere nieuwe zangeres die mogelijk de plaats van Fergie zou innemen. J. Rey Soul werkte mee aan ‘Tonta Love’, de nieuwe single van The Black Eyed Peas, en dat lijkt een voorbode te zijn van een langere samenwerking. Fans merkten ook op dat het stemgeluid van de zangeres veel gelijkenissen vertoont met die van Fergie.

Contact

Toch houden The Black Eyed Peas, nu dus enkel bestaande uit will.i.am, Apl.de.ap en Taboo, de deur nog op een kier voor Fergie. “Ze focust op het moederschap”, vertelt Will.i.am aan Billboard. “Dat is wat ze echt wil doen, en we zijn er voor haar. Ze weet ons te vinden als ze even wil ontsnappen. We houden van haar en wensen haar alleen goede dingen toe. We proberen ook contact te houden, op feestdagen, verjaardagen... En ze weet waar we zijn! We zitten in de studio.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.