Taylor Swift: “Mijn album ‘Reputation’ is gebaseerd op ‘Game of Thrones’”

Taylor Swift zegt dat ‘Reputation’ geïnspireerd is door ‘Game of Thrones’
EPA Taylor Swift zegt dat ‘Reputation’ geïnspireerd is door ‘Game of Thrones’
‘Reputation’,  het zesde studioalbum van Taylor Swift (29), is geïnspireerd op de serie ‘Game of Thrones’. Dat heeft de popster toegegeven in een interview met Entertainment Weekly. “Het gaat half over mijn leven, maar dan gezien door een ‘Game of Thrones’-filter.”

In 2016 begon Taylor Swift ‘Game of Thrones’ te bingewatchen en al snel begon de serie ook haar werk te beïnvloeden. Dat vertelt ze in een interview met Entertainment Weekly. “Heel wat van mijn fantasie ging op aan ‘Game of Thrones’”, klinkt het. “Ik was toen bezig aan ‘Reputation’ en praatte er niet over in interviews, dus ik heb nooit echt onthuld dat veel nummers geïnspireerd waren door de show.”

Volgens Swift kun je ‘Reputation’ opdelen in twee delen: aan de ene kant vind je opruiende liedjes over wraak, aan de andere kant nummers over liefde en de zoektocht naar iets “heilig temidden van alle oorlogsgeweld”. “De nummers waren half gebaseerd op wat ik meemaakte, maar dan bekeken door een ‘Game of Thrones’-filter. ‘Look What You Made Me Do’ is letterlijk Arya Starks moordlijst. ‘King of My Heart’ was geïnspireerd door Khal Drogo en Daenerys. Ik wilde ook dat de drums zoals Dothraki-drums zouden klinken.” Ook voor andere liedjes haalde ze inspiratie uit de beroemde serie, vertelt Swift. “’I Did Something Bad’ schreef ik nadat Arya en Sansa besloten om Littlefinger te doden. In dat nummer en in ‘Look What You Made Me Do’ zitten ook enkele Cersei-vibes. En invloeden van Daenerys!”

Grote fan

De connectie met ‘Game of Thrones' bleef lange tijd een geheim, maar Swift vertelt dat ze haar geheim uiteindelijk toch deelde met D.B. Weiss en David Benioff, de makers van de serie. Ze ontmoette hen op een feestje. “Ik zat daar en dacht: ‘Vertel ik het hen? Is dat gek? Niemand heeft om deze informatie gevraagd.’ Maar een van de eerste dingen die ze zeiden was: ‘Onze dochters zijn gek van je muziek.’ Dus ik dacht: ‘Dit is mijn kans!’” Weiss en Benioff waren trouwens erg blij dat Swift zo'n grote fan was. 

Maar dan de ultieme vraag: wie eindigt er op de IJzeren Troon? “Daenerys, Arya of Sansa”, zegt Swift. “Maar als ik realistisch ben, denk ik dat Sansa de vaardigheden en het talent heeft om te delegeren en een dapper gezicht op te zetten, maar zich toch een stoïcijnse houding aan te meten. Arya zal Hand of the King worden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.