Exclusief voor abonnees

Slongs -niet meer ‘Dievanongs’- maakt comeback: "Gedaan met dat typetje, dit is de echte ik"

Slongs
Sony Music Belgium Slongs
Na een radiostilte van drie jaar is het tijd voor een comeback. Maar wel met een aanpassing of twee. Slongs (39) is niet meer ‘Dievanongs’, en ze laat de brede broeken en rapteksten achterwege. "Slongs was een typetje, maar het werd mijn leven. Dus vond ik ook dat ik meer mezelf moest worden."

Geen grote pet meer te bespeuren, geen brede broeken of blingbling te zien. Wie Slongs - echte naam: Charissa ­Parassiadis - dezer dagen op het podium ziet staan, moet twee keer kijken. Maar ze staat er, en hoe. Na een muzikale pauze van drie jaar — door prestatiedruk, onzekerheid en ­writer’s block — is de­ ­Antwerpse weer helemaal klaar om potten te breken. ­Beginnen doet ze met haar nieuwe single ‘De zon’, die ­morgen uitkomt. "Die song is nog altijd authentiek Slongs, hoor", zegt ze. "In die zin dat mijn muziek nog steeds positiviteit uitstraalt en mensen ­verbindt. Maar Slongs is geen personage of typetje meer, wel wie ik werkelijk ben. Slongs Dievanongs was een alter ego dat ik heb opgebouwd, maar het werd mijn leven. Dus vond ik ook dat ik meer mezelf moest worden. Als ik over straat loop, is dat ook niet in die show­kleren, natuurlijk. Slongs staat nu dus dichter dan ooit bij de echte Charissa."

Vanuit het hart

Die grote veranderingen ­kwamen er niet in één, twee, drie. De zangeres heeft het zelf over een evolutie. "Er zat geen plan achter, het is zo geëvo­lueerd. Niks blijft ooit hetzelfde. Ik ben nu zes jaar ouder dan toen het allemaal begon. Mijn stijl is geëvolueerd, en ik ben ­geëvolueerd als vrouw." Toch ging daar eerst een lange ­periode van onzekerheid aan vooraf. "In 2015 kwam mijn ­eerste album ‘Goeien dag’ uit. Dat werd een groot succes, dus dan komt het besef: ‘Oké, er moet een tweede cd volgen, en die moet beter zijn.’ Je doet het dan ook niet meer voor jezelf, maar voor Vlaanderen. Dat zorgt voor heel wat druk, ­terwijl ik maar een gewoon maske ben", vertelt Slongs. 

('De Zon' door Slongs feat. Jack Parow - enkel audio) 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Simon Vliering

  Radiostilte? Vorig jaar had ze de single "Schoene Joenge" waarmee ze deelnam aan Zomerhit. Ze deed toen krek hetzelfde verhaal over de nieuwe Slongs die was opgestaan.

 • Peter Van Dam

  Zagemensen hieronder. Geef mij maar Slongs en Halve Neuro. Beter dan De Sardienendans waar ze de Markt van Sint-Niklaas vullen in de zomer hier als je het mij vraagt maar goed. En aan Rushmore. Voor je kritiek hebt. Deftig is Vlaams en geen Nederlands en met een kleine letter geschreven. Dit terzijde.

 • Juliette Francois

  Het zal wel eerder iets regionaals zijn maar ik hou er niet van. Qua uiterlijke stijl zeker een verbetering. De leeftijd was er echt niet meer om met oldschool rap kleding rond te lopen.

 • ALAIN VAN RANST

  Ongelooflijk weeral kritiek op slongs? Als je beter kan probeer en oh ja, je moet zeker negatieve kritiek weerstaan!

 • Raoul Rouma

  Indien je één liedje hebt gehoord heb je ze allemaal gehoord.