Sennek treedt als vierde op in de eerste halve finale van het songfestival

© Marie Wynants
De EBU heeft op de officiële website van het Songfestival de startvolgorde vrijgegeven van de twee halve finales van het komende Eurovisiesongfestival die op 8 en 10 mei plaatsvinden in Lissabon. Sennek, de zangeres die België op de liedjeswedstrijd zal vertegenwoordigen, moet als vierde optreden in de eerste halve finale.

De volgorde wordt al sinds 2013 niet meer willekeurig geloot, maar bepaald door producers. Op die manier willen ze ervoor zorgen dat de show zo gevarieerd mogelijk is door verschillende stijlen door elkaar te brengen. Sennek moet op 8 mei, in de eerste halve finale, als vierde act het podium op. Ze zal er ons land vertegenwoordigen met haar lied 'A Matter Of Time'. De Nederlandse zanger Waylon zal in de tweede halve finale als achtste optreden. Het is de tweede keer dat Waylon namens Nederland deelneemt aan het songfestival. In 2014 eindigde hij samen met  zangeres Ilse DeLange als The Common Linnets op de tweede plaats met 'Calm After The Storm'.

Als Sennek de finale haalt, zal ze haar act nog een keer mogen doen op zaterdag 12 mei.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joan lute

  Geweldig nummer en ondanks de onderliggende kritieken van vriendjespolitiek is toch gebleken dat de winnaars tegenwoordig heel verspreid zijn en dat België al jaren onafgebroken doorstoot naar de finale waar ze meer dan behoorlijk scoren. Tom dice is het keerpunt geweest voor België. Laat Eurosong een feest worden van verenigd zijn met zijn allen

 • Seddik Ghoule

  Nederland en België hebben dit jaar zeer verschillende, maar beiden hele interessante inzendingen. België gaat met lied dat helemaal ESF is zéker top-5 finale halen. Nederland heeft zulks een a-typisch nummer voor Eurovision dat het heel hard kan crashen óf gewoon echt winnen.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Ik denk dat ze de halve niet overleeft. Het is een slaapliedje.

 • veerle ballegeer

  Ik wens haar alvast een daverend succes! Prachtig nummer gezongen door een prachtige meid!

 • Filip Desmedt

  Prachtig lied , zowat in Bond stijl . Gaat zeker door naar de finale , is zelfs zoals ik direkt zei toen ik het hoorde , een ware underdog en maakt kans op de top 5 , misschien zelfs top 3 !!!