Rolling Stone Charlie Watts wint EK Arabische volbloedpaarden

Charlie Watts tijdens een optreden van The Rolling Stones twee jaar geleden.
Getty Images Charlie Watts tijdens een optreden van The Rolling Stones twee jaar geleden.
Het Europees kampioenschap voor Arabische volbloedpaarden dat afgelopen weekend in Koningshooikt plaatsvond werd een groot succes. De organisatie van Christine Jamar en Carl van Roosbroeck werd door de voorzitter van ECAHO, het overkoepelend orgaan dat shows in Europa en het Midden-Oosten beoordeelt, bedacht met de titel "best show of the year".

Charlie Watts, drummer van de Rolling Stones, en zijn echtgenote Shirley wonnen de Europese titel bij de senior merries. Zij waren dan ook de meest in het oog springende deelneemsters van het EK. "De drummer van de Rolling Stones en zijn echtgenote bezitten enkele volbloedpaarden", verklaart Christine Jamar. "Donderdagnacht vloog het echtpaar Watts in van de Verenigde Staten om hun paarden tijdens het weekend aan het werk te zien."

Goud
"Met Etnologia won het echtpaar goud bij de merries en werden ze beloond met de hoogste score van het weekend. Eén van mijn voormalige paarden, de driejarige hengst Gallardo J, won goud bij de junioren. Zo had het EK toch ook een Belgisch tintje. Vorig jaar verkocht ik het paard aan sjeik Amar, de kroonprins van Ajman (Verenigde Arabische Emiraten). Dat onze organisatie bekroond werd met de titel 'best show of the year' is voor ons de kers op de taart." .