Ga naar de mobiele website
^ Top

Roger Waters komt met 'The Wall' naar Werchter

getty

Op zaterdag 20 juli brengt Roger Waters zijn grootse muziekshow 'The Wall Live' naar de festivalweide in Werchter. Pink Floyd bracht deze plaat in 1979 uit en het is met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren één van de best verkochte albums aller tijden. Blikvanger nu wordt een gigantische muur van 150 meter, waarop videobeelden getoond worden. De voorverkoop van tickets (69 euro) start op zaterdag 17 november om 10 uur via Proximus Go For Music.

De 69-jarige Roger Waters was samen met Syd Barrett de oprichter van de succesvolle psychedelische rockband Floyd. Sinds midden jaren '80 speelt hij solo. Het optreden in Werchter is de opener van een nieuwe tournee door Europa met 18 concertdata van juli tot september.

In 2011 was Roger Waters nog twee avonden met deze show te gast in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen. 'The Wall Live' is werelwijd al 192 keer vertoond, goed voor meer dan 3,3 miljoen toeschouwers. De allereerste voorstelling vond plaats in 1980 in Los Angeles.Meld een bug