Rock 'n roll-legende Fats Domino overleden

Fats Domino.
Fats Domino.
De Amerikaanse rock-'n-roll-legende Fats Domino is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn dochter aan TMZ.com gemeld. De pianist en zanger overleed in New Orleans, omringd door zijn vrienden en familie.

Fats Domino, geboren als Antoine Dominique Domino, was in de jaren vijftig en zestig ongekend populair, niet alleen in de Verenigde Staten. Zijn carrière was hij in 1949 begonnen. Een van zijn vroege albums heette 'The Fat Man', wat voor altijd zijn bijnaam zou blijven. In de jaren die volgden verkocht hij miljoenen platen. Hij had wereldwijde hits met onder meer de nummers 'Ain't That a Shame', 'Whole Lotta Loving' en zijn grootste succes: 'Blueberry Hill'.

Zijn zangsuccessen bezorgden hem ook filmrollen. Zo was hij onder meer te zien in 'Shake, Rattle & Rock!' en 'The Girl Can't Help It'.

Hij heeft meer dan 65 miljoen albums verkocht en kreeg in 1987 een Grammy voor zijn hele carrière. In 1986 belandde hij in de prestigieuze Rock & Roll Hall of Fame.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Vermeerschen

  mijn favoriet nummer van hem ?? song for rosemary ruim bovenaan

 • Patrick Vermeerschen

  wat een toeval !! niet wetende dat fats overleden was , heb ik gisteren nog een ganse cd gedraaid van hem , wat toch al een tijdje geleden was ,bedankt fats ,je was 1 van de grootsten

 • geert vanpraet

  Rust zacht fats..je bent nu samen met mijn vader die een grote fan was

 • Diana De Wit

  weer één van de grootsen heengegaan! het moge hem goed gaan daarboven! zijn muziek zal altijd blijven bestaan! en ik zal er altijd van blijven genieten!

 • pierre michiels

  Mijn kameraad was een echte fan van de Fats , hopelijk ziet hij hem daar boven terug . Paar maal in Hasselt gezien waar ik nog altijd van nageniet .