Red Hot Chili Peppers zijn bezig met een nieuw album

De Red Hot Chili Peppers komen met nieuwe plaat.
EPA De Red Hot Chili Peppers komen met nieuwe plaat.
De terugkeer van gitarist John Frusciante heeft de Red Hot Chili Peppers gelijk nieuwe inspiratie opgeleverd. De mannen zijn de studio ingedoken, vertelde drummer Chad Smith aan Rolling Stone.

Veel mag Chad niet vertellen over wat de groep van plan is. “Ik heb voor dit interview strikte regels opgelegd gekregen: praat niet over de band”, zei de drummer. “Maar ja, John is weer terug bij de band en iedereen weet het. We zijn dolblij. De festivals zijn de enige shows die we hebben geboekt. Voor nu zijn we vooral bezig met nieuwe nummers en het schrijven van een nieuw album. We vinden het allemaal geweldig om nieuwe muziek te maken.”

De Red Hot Chili Peppers kondigden in december aan dat Frusciante na tien jaar terugkeert en dat tegelijkertijd afscheid werd genomen van gitarist Josh Klinghoffer. Het laatste album waarop Frusciante te horen was, was Stadium Arcadium uit 2006. Daarna volgden met ‘Klinghoffer I’m With You’ (2011) en ‘The Getaway’ (2016).

Het eerstvolgende optreden van de Red Hot Chili Peppers staat gepland op 15 mei. Op 19 juni staat de band ook op Pinkpop.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.