Rapper Lil’Kleine na halve minuut van het podium na bierdouche: "Toch 15.000 euro verdiend"

Lil' Kleine op archiefplaat
ANP Kippa Lil' Kleine op archiefplaat
Zaterdagmiddag stond Lil’ Kleine nog op het podium van Werchter Boutique, maar 's avonds kreeg de Amsterdamse rapper te maken met een minder fijne ervaring. De artiest maakte zich op de Zomerfeesten in Hengevelde na amper een halve minuut al uit de voeten. Reden: vanuit het  publiek werden liters bier naar hem gegooid. 

Kleine verdween niet zonder eerst het publiek kort toe te spreken met de woorden: "Ik ga jullie een mop vertellen. Ik sta hier 10 seconden en heb 15.000 euro verdiend." Om vervolgens met piepende banden Hengevelde te verlaten en de 3.000 man publiek voor het open podium in verbijstering achter te laten. 

Bijkomen

Woordvoerder Robin Raanhuis van de Zomerfeesten Hengevelde kon vlak na het voorval nog weinig zeggen wat de organisatie hiermee aan moet. "We moeten zelf ook nog even bijkomen van wat er is gebeurd. Je verwacht niet dat een artiest na zo’n korte tijd alweer vertrekt.” 

Het biergooien naar Kleine is ooit een keer door hemzelf in de hand gewerkt, maar was toen bedoeld als eenmalige grap. In Hengevelde dacht een paar enthousiastelingen daar zaterdagavond kennelijk anders over en meende het optreden te moeten verstieren met bekers bier in de richting van Kleine te werpen. 

Twee jaar geleden overkwam Ronnie Flex hetzelfde. Drijfnat van het bier vervolgde die toen wel zijn optreden. Lil’Kleine had daar zaterdag duidelijk minder zin in en maakte zich uit de voeten. De teleurstelling onder de echte fans was groot, zag ook Raanhuis. 

"Er kwamen veel fans speciaal voor Lil’Kleine. Ik zou niet weten hoe we dit moeten voorkomen. We hadden al meer beveiligers ingezet, maar het is heel lastig om hier tegen op te treden. Het kan toch niet zo zijn dat we in Hengevelde geen artiesten met deze bekendheid kunnen boeken zonder dat ze worden overgoten met bier. Het is nu nog te vroeg om aan te geven hoe we hier mee om zullen gaan. Dit wordt uiteraard goed geëvalueerd."

Poll

Wat vind jij van de reactie van Lil' Kleine?

 • Hij heeft groot gelijk 56%
 • Het is kinderachtig 44%

Smet op avond

De affaire rond Lil’Kleine was volgens Raanhuis een smet op een mooie avond met Chef’Special als andere hoofdact. Zaterdag passeerden in totaal 6.000 bezoekers de entree van het feestterrein in Hengevelde. "Alles bij elkaar was het een prachtige dag zonder incidenten en met veel blije mensen. Alleen even niet toen Lil’Kleine snel en onverwachts vertrok. Jammer.” 

De organisatie kondigde Kleine op de valreep aan als artiest op de zaterdag. Daarvoor werd diep in de buidel getast. "Het lijkt me niet dat we nog iets van de gage van de zanger terugzien." Het management van de zanger was zaterdagavond niet voor een reactie bereikbaar.
110 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Thierry Piette

  Dat ze eens heel rap een wet maken die de organisatoren verplicht van enkel nog alcoholvrij bier te verkopen op festivals.

 • tom vandenbossche

  Krijg al hoofdpijn als ik maar aan denk .

 • marc sleeckx

  14a 15 jarige die stoer doen

 • Tim Van Leuven

  Ander bier serveren dan heineken. Dat gooien ze niet zo massaal weg....

 • JULIA DE KOSTER

  Goed zot dat men daar 15000 EUR voor neertelt ...