Queen is koning van de ‘Celebrate the 70’s Top 700' bij Joe met ‘Bohemian Rhapsody’

Joe top 700
Joe FM Joe top 700
De jaren 70… het tijdperk van wijde pijpen, lange haren, hotpants, discoballen en felle kleuren. De seventies leverde niet alleen foute mode maar ook heel veel goede muziek. Sinds maandag 27 januari katapulteerde radiozender Joe haar luisteraars een week lang terug naar de jaren 70 tijdens de Celebrate the 70’s Top 700, met 700 topnummers gekozen door Joe-luisteraars.

Queen is dit jaar letterlijk koning van de lijst, want de band prijkt helemaal bovenaan met ‘Bohemian Rhapsody’. Dat maakte Joe-duo Jan Bosman en Anne Paulissen zonet bekend. Queen stoot daarmee de Eagles met ‘Hotel California’ van de nummer 1 van 2019, die dit jaar op de tweede plaats eindigen. Barry White sluit de Top 3 af met het nummer ‘You’re the First, The Last, My Everything’.

De Top 10 van de Celebrate the 70’s Top 700:

QUEEN - ‘Bohemian Rhapsody’

EAGLES - ‘Hotel California’

BARRY WHITE - ‘You’re The First, The Last, My Everything’

ABBA - ‘Dancing Queen’

DEEP PURPLE - ‘Child in Time’

LED ZEPPELIN - ‘Stairway To Heaven’

QUEEN - ‘Somebody To Love’

FLEETWOOD MAC - ‘Go Your Own Way’

MEAT LOAF - ‘Paradise By The Dashboard’

DIRE STRAITS - ‘Sultans Of Swing’

De volledige lijst is terug te vinden via joe.be. Wie maar niet genoeg kan krijgen van deze geweldige jaren 70 muziek, kan vandaag tussen 19u00 en 21u00 afstemmen op Joe voor de Best Of 70’s met Joe-dj Jan Bosman. Luisteraars mogen daar hun favoriete 70’s-nummers nog eens aanvragen. Daarnaast is er ook de digitale zender ‘Joe 60’s & 70’s’, te beluisteren via DAB+, Joe.be, de Joe-app en het Radioplayer-platform.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rachel Cousse

    De beste muziek kwam uit de jaren 60 en 70. De jaren 80 gingen nog net. Daarom hoor je deze nog steeds op de radio en worden de liedjes nog gecoverd. Wat betreft de mode van de jaren 60, 70 en 80 ? Ik erger me rot als ik programma's zie op tv wanneer ze die jaren proberen te kopiëren. Ik heb nooit zo'n lelijke gedrochten gedragen, ook niemand die ik ken. Wij droegen toen eveneens een jeans, topjes, minirokjes, aanpassende truitjes, hoge hakken enz. Dat ze beter hun huiswerk maken bij VTM.

  • Theo Striem

    Een fantastische week jammer het voorbij is

  • Dirk Verschoore

    en terecht!