Populariteit van ‘Shallow’ stijgt enorm na Oscars

Lady Gaga en Bradley Cooper zingen ‘Shallow’ tijdens de Oscars.
REUTERS Lady Gaga en Bradley Cooper zingen ‘Shallow’ tijdens de Oscars.
De veelal lovend ontvangen vertolking van het liedje Shallow door Lady Gaga en Bradley Cooper uit de film ‘A Star Is Born’ tijdens de uitreiking van de Oscars zondagnacht heeft ervoor gezorgd dat het nummer flink in populariteit is gestegen. Uit cijfers van platformen als Spotify, iTunes en YouTube blijkt dat het liedje veel meer wordt aangeklikt dan voor de Oscaruitreiking.

Wereldwijd werd Shallow op de dag na de Oscars 5,3 miljoen keer gestreamd via Spotify. Dat is ruim twee keer zo veel als zondag. Op YouTube behoren de twee officiële clips al dagen tot de meest bekeken muziekvideo’s. In de afgelopen 24 uur waren ze samen goed voor ruim 11 miljoen kliks. In de wereldwijde iTunes-lijst staat Shallow bovenaan, gevolgd door Lady Gaga’s ‘Always Remember Us This Way’, ook uit de film ‘A Star Is Born’.

Het intieme optreden van Lady Gaga en Bradley Cooper werd zondagnacht op sociale media en in de zaal euforisch ontvangen. Het lied werd even later bekroond met een Oscar voor beste filmnummer.

Lady Gaga en Bradley Cooper zingen ‘Shallow’ tijdens de Oscars.
REUTERS Lady Gaga en Bradley Cooper zingen ‘Shallow’ tijdens de Oscars.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.