Populair op Youtube: Angèle haalt al meer dan vijf miljoen views

Angèle gooit hoge ogen op Youtube
Angèle Angèle gooit hoge ogen op Youtube
In Vlaanderen scoorde de Brusselse Angèle een grote hit met haar 'La loi de Murphy' en die populariteit schemert ook door in het aantal views op Youtube. Daar telt haar video recent meer dan vijf miljoen clicks.

De 21-jarige Angèle Van Laeken is de dochter van de Brusselse muzikant Marka. Hij was lid van Allez Allez en maakte ook daarna nog een boel platen die vooral onder de taalgrens succes kenden. Daarnaast kan Angèle ook rekenen op de productionele steun van haar oudere broer Romeo Elvis.  Die heeft met zijn 'Bruxelles arrive' ook een grote hit te pakken met meer dan 8 miljoen views.

Maar wie zijn eigenlijk de grootste Belgische slokops al het gaat om views op Youtube? De grootste is zonder twijfel Stromae. Zijn video van 'Papaoutai' heeft meer dan 500 miljoen views. Selah Sue lokt al meer dan 25 miljoen kijkers met haar 'Raggamuffin' en Milow al 18 miljoen met zijn 'Ayo Technologie'. 

Grof geschat verdien je op Youtube 1 euro per 1000 views. YouTube-expert Reemer schat dat je vanaf 50.000 abonnees kan leven van YouTube. Dat geldt voor ongeveer 380 kanalen in Nederland en België.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels