Plagieerde Sam Smith 'Creep' van Radiohead?

AFP
Er is commotie ontstaan rond een nummer van de 'Too Good At Goodbyes'-zanger Sam Smith. Het liedje 'Midnight Train' zou net iets te veel lijken op de klassieke Radiohead single 'Creep'. 

Smith kwam eerder al in opspraak op het moment dat hij een Oscar won voor zijn 'Bondfilm'-nummer 'Writings On The Wall'. Hij beweerde toen dat hij nog nooit van Thom Yorke had gehoord, de iconische zanger van Radiohead. Extra gênant was dat Radiohead ook een themanummer had geschreven voor de nieuwe 'James Bond'-film, maar dat werd afgewezen omdat de producenten liever voor Smith kozen. 

Nu is het afwegen of 'Midnight Train' en 'Creep' genoeg op elkaar lijken om gerechtelijke stappen te ondernemen. Luister en oordeel vooral zelf. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.