Pete Doherty: “Dat meisje dat een documentaire over me maakte? Ze was aan het wachten tot ik zou sterven”

Pete Doherty
Photo News Pete Doherty
Vorige maand werd Pete Doherty veertig. Een mijlpaal waarvan weinig mensen verwacht hadden dat hij die zou halen - niet in het minst hijzelf - want lange tijd stond hij vooral bekend om zijn drug- en drankgebruik en minder om zijn muzikale uitspattingen. 

“Ik heb een groot probleem met leeftijd, eigenlijk", vertelt Doherty aan het muziekmagazine NME. “Ik heb dat nooit toegegeven omdat ik dat ook nooit zo aangevoeld heb, maar toen je daarnet zei dat mensen twijfels hadden dat ik de veertig ging halen, dacht ik alleen nog maar: ‘Fucking hell, ik wil echt niet doodgaan.’ Maar een deel van me dacht heel erg lang dat het wel logisch zou zijn én een pak gemakkelijk als ik gewoon zou sterven.”

En de voormalige Babyshambles- en The Libertines-zanger bleek niet de enige die dat verwachtte. “Er maakte een meisje jarenlang een documentaire over me. Dat duurde al zestien jaar, en toen besefte ik plots dat ze gewoon aan het wachten was tot ik zou sterven. Het hele thema van de documentaire is duisternis. Er zijn heel wat injecties te zien, wondes, mensen die eraan bezwijken en weggedragen worden in zakken. Het enige logische einde aan dit verhaal, zou mijn dood zijn.”

Zover is het voorlopig dus nog niet gekomen, al beweert Doherty wel dat hij niet meer dezelfde is als vroeger. “Ik weet niet of die jongen waar je het over hebt, het echt overleefd heeft”, zegt hij. “Ik denk dat hij al lang weg is. Je kan niet helemaal uitgeperst worden en dan toch dezelfde blijven; tenzij je die kerel uit ‘Who Framed Roger Rabbit’ bent, die door de lucht zweeft. Ik denk dat ik nog altijd wat huiverachtig ben over het verleden, dus ik probeer er niet al te veel over na te denken.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.