Exclusief voor abonnees

Paul Simon stopt met optreden: "Ik kijk uit naar een normaal leven"

Paul Simon.
Frank Ockenfels Paul Simon.
Nog tien concerten en dan zit Paul Simons (76) loopbaan als liveartiest erop. Vrijdag verschijnt nog wel een nieuw album, In the Blue Light. Zijn laatste? "Dat is een mogelijkheid, ja. Ik vind nu andere dingen belangrijker dan liedjes schrijven."

Het loopt tegen achten op vrijdagavond als Paul Simon zich telefonisch meldt. Zijn locatie? "Een klif op het puntje van Long Island, ten oosten van New York. Ik kijk uit over de Atlantische Oceaan. Ja, dat uitzicht hoort bij mijn huis. Het lot is me gunstig gezind geweest."

Dat lot bracht Simon een loopbaan van ruim zestig jaar. Vanaf 1970 solo, daarvoor met Art Garfunkel in het beroemdste duo uit de popmuziek. De bijsluiter van het telefoongesprek is duidelijk: "No questions about Art." De relatie tussen beiden was vaak gespannen, maar zou sinds hun laatste reünietournee volledig voorbij zijn.

Vrijdag verschijnt In the Blue Light, Simons veertiende soloplaat. Daarop herinterpreteert hij zijn eigen werk. Geen radioklassiekers, maar albumtracks als 'Some Folks' Lives Roll Easy' (1975) en 'Darling Lorraine' (2000). Het uitkomen van de plaat valt in het laatste deel van zijn afscheidstournee. Op 22 september speelt hij zijn slotconcert in New York.

Waarom wilde u oude liedjes opnieuw op­nemen? Waren ze eerst niet goed?

Je hebt 22% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Filip Desmedt

  Prachtige artiest die vele mooie liedjes en teksten heeft geschreven !! Het duo Simon & Garfunkel , daarvan zitten er onvergetelijke liedjes van in mijn jukebox van 1954 . The Boxer , Homeward Bound , enz stuk voor stuk juweeltjes !!

 • Luc Cuypers

  En waneer begingt hij aan zijne "Come-Back" ……?

 • Marc Vlecken

  Eén van de grootste genieën in de muziekwereld.

 • dominique van beylen

  dat had hij op zijn 60/65 ste moeten doen.