Ozark Henry en vader gehuldigd als "cultureel ambassadeurs"

BELGA
Norbert Goddaer en zijn zoon Piet zijn gehuldigd als "Cultureel ambassadeur van de gemeente Koksijde". Die titel kregen ze deze voormiddag van het schepencollege. De plechtigheid vond plaats in de raadzaal "Kokpit" van het gemeentehuis van Koksijde.

Piet Goddaer is beter bekend onder zijn artiestennaam Ozark Henry. Daarmee is hij actief als singer-songwriter, maar ook als producer en arrangeur. Ook zijn vader, Norbert Goddaer, geniet veel respect in de muziekwereld, als componist en arrangeur.

Koksijde wil de trots aan zijn succesvolle inwoners uiten door hen de titel van "cultureel ambassadeur" te geven. Daarmee komen Piet en Norbert Goddaer in het lijstje te staan met onder meer Fernand Florizoone, Walter Vilain en Paul Verhaeghen.

"Vandaag mogen wij, bij unaniem gemeenteraadsbesluit, hulde brengen aan de musici Norbert en Piet Goddaer, en hen de oorkonde van cultureel ambassadeur van onze gemeente overhandigen", aldus de Koksijdse burgemeester Marc Vanden Bussche. De burgemeester had ook mooie woorden voor vader en zoon, over hun "muziek die mijlenver boven het puur commerciële staat".