Exclusief voor abonnees

Oranje boven in onze hitlijsten, maar niet omgekeerd: hoe komt dat?

André Hazes is dit seizoen 'den Hollander' in 'Liefde voor muziek'. Ook Nederland heeft een variant op het programma, 'Beste zangers', maar zonder Vlaamse artiesten.
VTM André Hazes is dit seizoen 'den Hollander' in 'Liefde voor muziek'. Ook Nederland heeft een variant op het programma, 'Beste zangers', maar zonder Vlaamse artiesten.
Het is Oranje boven in de Vlaamse hitlijsten. Snelle, Lil Kleine, André Hazes en Suzan & Freek scoren hit na hit bij ons, terwijl onze landgenoten totaal afwezig zijn in de Nederlandse ultratop. "Het ligt aan de taal: die wordt minder makkelijk door het Nederlandse publiek gevreten." Daarnaast zouden Vlaamse liedjes ook te diepgravend zijn.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Geldof

  Eén woord "chauvinisme"! Of het ontbreken ervan bij ons vlamingen!

 • Walter Van Criekinge

  Omdat een Vlaming het leuk vind om alles wat Vlaams (Belgisch) is af te breken tot op de grond. PostNL is de hemel Bpost de hel, we kopen over de grens want we gunnen de inkomsten liever aan NL... waarom? wie weet het.

 • Norbert Corten

  Omdat ze gewoon beter zijn.

 • Jan De Vos

  heel eenvoudig, omdat VRT het gewone Vlaamse lied minderwaardig vind, ze voelen zich beschaamd ? Zelfde de TOP 100 van de lage landen, voeren zelf een selectie uit op welk liedje kan gestemd worden en op welke liedjes niet ? De stem van het volk bestaat niet in Vlaanderen. Niet dat alle Vlaamse liedjes mooi zijn, belange niet, maar er zou toch en gesubsidieerde zender moeten zijn voor Vlaamse liedjes

 • marc Deglin

  omdat er in belgie géén kwaliteit meer is , hier is het steeds van ons kent ons , zonder de subsidies niet te vergeten.