Oprichter Village People overleden

De Franse muziekproducent Henri Belolo is maandag op 82-jarige leeftijd overleden. Dat melden Franse media dinsdag. Hij is de oprichter van de discogroep Village People.
ANP Kippa De Franse muziekproducent Henri Belolo is maandag op 82-jarige leeftijd overleden. Dat melden Franse media dinsdag. Hij is de oprichter van de discogroep Village People.
De Franse muziekproducent Henri Belolo is maandag op 82-jarige leeftijd overleden. Dat melden Franse media. Hij is de oprichter van de discogroep Village People en schreef de teksten voor hun hits ‘Y.M.C.A.’, ‘Macho Man’, ‘In the Navy’ en ‘Go West’.

De Franse vereniging voor muziekproducenten, de SPPF, noemt Belolo "een groot figuur" uit de wereld van de productie, die "alle routes van de industrie heeft beklommen om de toppen van het succes te bereiken".
Belolo is ook de oprichter van platenmaatschappij Black Scorpio, later Scorpio Music. Die had hits met artiesten als Martin Garrix, Armin van Buuren, Hardwell, Avicii, Yellow Claw, Sharon Doorson, 2 Unlimited, Haddaway, Eiffel 65, Gala, Bellini en J Balvin. Daarnaast was hij betrokken bij rapgroep Break Machine, die in de jaren 80 breakdancen in Europa introduceerde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.