Oprichter Moody Blues Ray Thomas overleden

The Moody Blues in 2001 in Las Vegas, met van links naar rechts Ray Thomas, Justin Hayward, John Lodge en Graeme Edge.
REUTERS The Moody Blues in 2001 in Las Vegas, met van links naar rechts Ray Thomas, Justin Hayward, John Lodge en Graeme Edge.
De Britse musicus Ray Thomas is op 76-jarige leeftijd overleden. Hij stierf afgelopen donderdag in zijn woning in Surrey, liet zijn platenmaatschappij vandaag weten aan Britse media.

Thomas was één van de oprichters van de Moody Blues. Hij maakte tot 2002 deel uit van die band. Daarna trad hij terug vanwege zijn slechte gezondheid. Thomas was een muzikale duizendpoot: hij was een zanger, liedjesschrijver en bespeelde instrumenten. De artiest maakte in 2014 bekend dat hij leed aan prostaatkanker.

De Moody Blues braken in 1967 bij het grote publiek door met hun album Days Of Future Passed. Op de plaat werden popmuziek en klassieke muziek met elkaar gecombineerd. Nights In White Satin is het bekendste nummer van de plaat. Thomas tekende voor de bekende fluitsolo in het nummer.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frank Eertmans

    RIP, legendarische band!