Ga naar de mobiele website
^ Top

Op het werk luisteren Nederlanders het liefst naar Adele

Adele.
AP Adele.
Muziek speelt een grote rol bij de werksfeer en productiviteit van werknemers. 93 procent vindt dat muziek op de werkvloer de werksfeer verbetert en 70 procent zegt productiever te zijn met een muziekje op de achtergrond. Vooral Adele's 'Someone Like You' is een nummer waarbij werknemers het werktempo hoog kunnen houden. Dat blijkt uit onderzoek van Randstad onder werkende Nederlanders in verschillende beroepsgroepen.

Algemeen directeur Chris Heutink van Randstad Nederland zegt dat zijn bedrijf het als grote werkgever belangrijk vindt te weten wat werknemers beweegt. "Het onderzoek wijst uit dat mensen echt baat hebben bij muziek tijdens hun werk. Bijna alle ondervraagden (95 procent) zeggen dat het hun werk leuker maakt." De helft van de ondervraagden stelt  zelfs dat muziek op de werkvloer het werkplezier dermate verhoogt dat het aantal ziekmeldingen zal verminderen.

Popmuziek is niet geheel verwonderlijk het populairste genre onder werknemers. Met name in de transport, financiële, de technische en de ICT-sector helpt een lekker deuntje op de achtergrond om flink door te pakken. De grote favoriet is 'Someone Like You' van Adele. 31 procent van de ondervraagden hoort het liefst Adele op het werk.

In vergelijking met een andere lijst waarbij favoriete liedjes vlak voor het weekend centraal staan, zien we een verschil. Dan is dance ineens een populair genre, want dan staat Afrojack met 'Can't Stop Me' op nummer één. De hele lijst met favoriete werkliedjes vindt u onder dit artikel.

Meer over


Meld een bug