Exclusief voor abonnees

Op 22 mei staan de Backstreet Boys in het Sportpaleis: “We waren een stapel geld waar iedereen een deel van wilde”

De Backstreet Boys: AJ McLean, Howie Dorough, Nick Carter, Brian Littrell en Kevin Richardson.
EPA De Backstreet Boys: AJ McLean, Howie Dorough, Nick Carter, Brian Littrell en Kevin Richardson.
Op 22 mei staan de Backstreet Boys, vijfentwintig jaar na hun doorbraak, in het Antwerpse Sportpaleis. Dat wordt pure nostalgie voor de vele vrouwelijke fans die in de jaren 90 ei zo na in katzwijm vielen voor de vijf knappe binken en hun zeemzoete pophits.  

Boysbands komen en gaan, maar de Backstreet Boys blijven – zo ziet het er toch naar uit – eeuwig bestaan. Begin deze maand, en vijfentwintig jaar nadat ze bij elkaar gebracht werden, gingen ze van start met hun nieuwe wereldtour. Dat doen ze als een hechte vriendengroep, mét de oorspronkelijke vijf leden, want de ‘boys’ kunnen nog altijd door één deur. Ziedaar het voornaamste verschil met alle andere jongensgroepen. Inmiddels hebben ze de houdbaarheidsdatum van de gemiddelde boysband al lang overschreden. En bij de meeste van hun concurrenten is er doorheen de jaren ook minstens een lid weggevallen of vervangen. Niet bij de Backstreet Boys. Als Kevin, het oudste lid, in 2006 beslist om te stoppen, willen velen zijn plaats innemen. De overige bandleden weigeren elk aanbod, stilletjes hopend dat Kevin ooit weer de draad zal oppikken. Ze krijgen gelijk: vandaag maakt hun maatje weer voltijds deel uit van de bestverkopende boysband aller tijden. Dat vertrouwen in elkaar en hun bijzondere, familiale band vormen de rode draad van hun jarenlange samenwerking en ongetwijfeld ook de lijm die hen samenhoudt.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.