Ook bij De Tijdloze 100 weinig verandering: Pearl Jam voor vijfde keer op de eerste plaats

EPA
Eerder deze avond meldden we al dat ‘Bohemian Rhapsody’ opnieuw op nummer 1 staat in de 1000 Klassiekers van Radio 2, en ook bij De Tijdloze 100 van Studio Brussel is er weinig verrassend nieuws te melden: daar staat Pearl Jam voor de vijfde keer op rij op 1 met ‘Black’

De Tijdloze 100 is de lijst met de meest tijdloze platen volgens de luisteraars van Studio Brussel. Zij verkozen opnieuw ‘Black’ tot de topper van het overzicht. ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen staat op de tweede plaats, ‘Mia’ van Gorki vervolledigt het podium. ’Smells like teen spirit’ van Nirvana valt zo uit de top 3 van De Tijdloze 100 en behaalt zijn laagste positie in meer dan 20 jaar.

‘The sound of silence’ van Disturbed was dit jaar de sterkste stijger. Vorig jaar kwam het nummer nieuw binnen op 94, nu stijgt ‘Sound of silence’ 57 plaatsen naar 37. Een uitzonderlijke prestatie voor een nummer dat nog maar 4 jaar oud is. Een andere opmerkelijke aanwezige was ‘Down By The Water’ van PJ Harvey. Dat nummer stond nog nooit eerder in de lijst.

Presentatoren van dienst waren voor de dertiende keer op rij Roos Van Acker en Steven Lemmens. Dit jaar konden de Studio Brussel-luisteraars voor het eerst mee aftellen naar De Tijdloze 100 tijdens De Tijdloze Countdown. Vier dagen lang bracht Studio Brussel samen met ex-presentatoren de beste platen die De Tijdloze 100 nét niet haalden.  

Hieronder vind je de volledige top 10:
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jef Van De Plas

  moet men volgend jaar niet meer organiseren want dit is de TIJDLOZE 100

 • Fritz Shmidt

  Tijd voor iets zot...

 • Herbert Verbeeck

  Nog maar eens een bewijs hoe sterk de muziek van Queen, Led Zeppelin, Pink Floyd en Fleedwood is en was.

 • DIRK SPRANGERS

  Alvast een hele week schitterende muziek kunnen aanhoren op StuBru,bedankt !! (zeker vergeleken met de meeste muziek ? die men tegenwoordig speelt.)