Exclusief voor abonnees

Onze hitlijst kleurt oranje: waarom zijn Nederlandse popsterren zo populair?

Armin van Buuren, Marco Borsato en Davina Michelle brengen 'Hoe het danst'
BELGAIMAGE Armin van Buuren, Marco Borsato en Davina Michelle brengen 'Hoe het danst'
Het is je de voorbije maanden misschien ook al opgevallen. De hitlijsten van de ­populairste Vlaamse ­radiozenders zitten propvol Nederlanders. De voorbije maanden kon je niet om artiesten als Marco Borsato, ­Davina Michelle, Suzan & Freek en Snelle heen. Vooral die laatste scoorde recent hit na hit. Daarnaast verkocht hij de Lotto Arena in amper 24 uur uit. 

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Raoul Rouma

  Omdat ze verdacht veel op de radio aan bod komen, idem voor steeds dezelfde Belgische zangers zoals Clouseau, Bart Peeters en Destadsbader. De beter zangers komen niet aan bod, hoe dat komt? Ons kent ons? Vriendjespolitiek? Hopelijk niet erger.

 • Valentijn Jacobs

  Hoeveel van onze zangers en zeker dorps en stads zangers, want in elke gemeente lopen er overal wel een paar rond, kunnen een instrument bespelen of één noot lezen zo groot als de kerktoren, het probleem is we hebben teveel zogezegde zangers met ronkende namen, Roger Presley, Kamiel Humperdinck, Jozef B, Jerom C, Shakira X, Natascha A, hier zijn meer zangers met de naam Jones dan dat er in Engeland families zijn met die naam, de meeste zingen dan nog met een accent uit de Jordaan alsjemenou.

 • Monique Asaert

  Omdat men in België nu alles lekker vind!!

 • Leo De Laet

  Kwaliteit primeert!!

 • Erwin Elskens

  Ik denk dat wij, Vlamingen, veel meer openstaan voor die zaken. Maak eens de vergelijking met Franstalige muziek. Als iets écht goed is kijken wij niet naar die taal maar kopen we het. Omgekeerd heb ik nog nooit een Vlaams nummer op de Franstalige radio gehoord. Veel heeft te maken met chauvinisme. En dat is ook het geval voor de Nederlanders.