Om aan te kruisen in je agenda: Metallica komt naar Koning Boudewijnstadion

Thomson Reuters
Metallica heeft zopas haar Europese tournee aangekondigd, en daarbij staat ook Brussel op de planning. Op 16 juni 2019 doet de band Brussel aan.

James Hetfield en co staan volgende zomer tijdens hun 'Worldwired'-tournee in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Special guests van dienst zijn de bands Ghost en Bokassa.

Dat Metallica nog steeds razend populair is, bewijst het record dat ze afgelopen week vestigden. Met The Black Album staat de metalband nu 500 weken in de lijst van 200 best verkochte albums van het jaar. Dat zorgt ervoor dat ‘The Black Album’ een van de vier platen is die meer dan 500 weken in de Billboard 200 staat. Pink Floyd’s ‘The Dark Side of the Moon’ steekt er wel nog met kop en schouders bovenuit met 937 weken. Het vijfde studioalbum van Metallica heeft echter het record van de meest verkochte cd in de geschiedenis: het ging al bijna 17 miljoen keer over de toonbank, volgens Nielsen Music.

Tickets

Tickets voor de show in Brussel kosten tussen 77,37 euro (vijfde categorie zitplaatsen met zijzicht) en 137,85 euro (staanplaatsen golden circle). De ticketverkoop start op vrijdag 28 september om 10 uur via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy De Vos

  Ik luister zelf veel naar metal, maar vind Metallica vaak zwaar overrated (wat niet wil zeggen dat ze niet goed zijn). Maar, het is wel leuk dat Ghost in hun voorprogramma zit. Maar, ik ga toch liever naar Graspop i.p.v. Metallica te gaan zien in het Koning Boudewijn stadion.

 • Erik Bertels

  Metallica is een slag in het gezicht van alle steengoede metal bands die bestaan uit steengoeie muzikanten. Als je die gitarist hoort knoeien. Man, man niet meer normaal!

 • Erik Bertels

  Neen, niet matig, slecht!

 • Peter Taeymans

  Een paar echte kenners van het genre hieronder ...man man man toch ..matige muzikanten? ..

 • Erik Bertels

  meest overroepen groep ooit. Zeer matige muzikanten. De gitarist is ronduit slecht, hoezeer Joe Satriani destijds geprobeerd heeft om er nog iets van te maken. En die nummers: vervelend en voorspelbaar. Een aan elkaar rijgen van metal clichés. Is echt een pastiche op metal. De echte liefhebber verdient veel beter.