Nog meer MNM-dj's boycotten Boef: "In de middeleeuwen hadden ze meer respect voor vrouwen dan jij"

Karolien Debecker en rapper Boef.
VRT / ANP Kippa Karolien Debecker en rapper Boef.
Karolien Debecker heeft beslist om in haar programma's voorlopig geen nummers meer te draaien van rapper Boef. De MNM-dj doet dat nadat de rapper vandaag in opspraak kwam toen hij vrouwen 'kechs' - Arabisch voor hoeren - noemde in een filmpje op Snapchat. Vervolgens reageerde Boef op de kritiek door in een nieuwe video opnieuw zijn gelijk te willen halen. Pas later kwamen er excuses.

"Beste Boef. In de middeleeuwen hadden ze nog meer respect voor vrouwen dan jij. Excuses of niet, jou draai ik voorlopig NIET meer op de radio", dat schrijft dj Karolien Debecker op Twitter. Met dat statement wil de 38-jarige dj van MNM duidelijk maken dat ze niet gediend is met de vrouwonvriendelijke uitspraken van de Nederlandse rapper. 

De reacties van haar volgers zijn unaniem lovend. "Bedankt!", "Hoop dat ze allemaal zo verstandig zijn. Zo iemand moet je geen kanaal geven", "Zo moet dat! Spijtig maar domme idioot die #Boef", klinkt het.

Karolien krijgt ook gehoor bij haar MNM-collega Sander Gillis. "Wat zij zegt", vult hij aan in een tweet. Ook zijn ochtendshow zal morgen zonder Boef zijn.

Ook de bekende Antwerpse ondernemer Sihame El Kaouakibi is niet van plan om nog iets met Boef te maken te hebben. Ook zij reageerde op Twitter.

En ook MNM-dj Laurens Luyten houdt het voor bekeken als het op muziek van de rapper aankomt. 

Tom De Cock sprak zijn bewondering voor de actie van zijn collega Karolien uit op Twitter.

De heisa begon toen Boef na autopech op nieuwjaarsdag een lift kreeg van drie meisjes. ”Opgehaald door drie kechs”, schreef hij op Snapchat bij een filmpje. Kech is een woord uit het Marokkaans Arabisch en betekent zo veel als ‘hoer’ of ‘slet’. Toen Sofiane Boussaadi, zoals Boef heet in het echt, merkte dat de wereld verbolgen reageerde, plaatste hij opnieuw een video. “Ik heb mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech”, klonk het toen. Pas veel later bood de rapper in een nieuwe video zijn excuses aan. "Ik voelde mij de gebeten hond en nu ik alles terugzie denk ik: dit is heel dom wat ik heb gedaan", liet hij daarin weten.

Poll

Steunt u dit initiatief?

 • Ja 91%
 • Neen 9%245 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jennifer Donker

  Hoezo “voorlopig draaien ze Boef niet meer”?? Als of hij “voorlopig” deze mening over vrouwen heeft.... gewoon nooit meer draaien, kan hij over een paar jaar alleen nog maar liften. Statement 4All 4Ever

 • Kayla Van Hoof

  Dees snap ik echt ni boef verdedigd zich zelf heeft nog karakter om zijn fout toe te geven en zijn best wil doen om het goed te maken en Julie breken hem af oké Julie zegen respect voor vrouwen ma andere bekende zwanger of rappers da liedjes maken die ook onrespectvol zijn en daar word geen drama van gemaakt

 • Joanna Gevers

  stop met ons te zeggen hoe we ons moeten gedragen #boef #middeleeuws

 • Cia Postol

  Een artiest zou op komen voor zijn fans en zeker niet beledigen dankzij deze schattige onschuldige jonge lieve meisjes met korte rokjes heb je u kost verdiend maar nu in de oude doos met je niks artiestiks aan u verre vandaan (bah)

 • Cia Postol

  Je hebt je masker laten vallen je exuses zijn onaanvaarbaar na zo een afschuwelijke reactie vaarwel van je lieve exfans Troep!!!