Ga naar de mobiele website
^ Top

Deadmau5 is terug - SHM blijft 'big'- dé voorlopige hit van 2012

Na het album '4x4=12', dat uitkwam in december 2010, werd het vorig jaar stil rond DEADMAU5. Daar is deze maand verandering in gekomen, want met 'Maths' op zijn label Mau5trap Recordings heeft de Canadese producer een nieuwe plaat uitgebracht. De single wordt goed onthaald en is vast en zeker een van Joel Zimmermans meer complexe platen, met onder andere veel build ups. 'The Mau5' was deze maand ook te horen tijdens Pete Tongs 'The Essential Mix' op BBC Radio 1, volledig overgenomen door Swedish House Mafia. Aan de drie Zweden vertelde de Canadees dat hij in 2011 zijn "handen heeft warm gehouden" en dat hij in 2012 van plan is de perfecte balans te vinden tussen studiowerk en touren.

Wat betreft het monstertrio SWEDISH HOUSE MAFIA, wiens ook maar kleinste beweging nog steeds wereldwijd nieuws is: zij hebben na Antidote met Greyhound een nieuwe plaat uit waarbij ze duidelijk blijven mikken op die grootse stadion/festivalsfeer: zware synthesizer leads, steeds langere en nog epischere build ups, zwaardere bassen, kortom een nog zwaardere sound, geschikt voor plaatsen als Madison Square Garden, die ze eind vorig jaar aandeden, of de Britse Milton Keynes Bowl die deze zomer op het programma staat. SHM heeft -vast en zeker niet tot eenieders zin- house vanuit de kleinere clubsfeer naar het grote publiek gebracht. En we moeten zeggen dat ze daar bijzonder goed in zijn.

Ook rond ALESSO was het even stil, maar de bijzonder talentrijke protégé van Swedish House Mafia is terug met 'Years'. Met die plaat maakt de Zweed zijn kleine afwezigheid meer dan goed: 'Years' zal niet de geschiedenis ingaan als zijn grootste anthem ooit, maar het is wel een perfect georchestreerde track die vast en zeker een grote hit zal worden. Het Nederlandse duo BINGO PLAYERS liet al van zich spreken met 'Rattle' en 'Mode', maar hun nieuwe plaat L'Amour heeft de potentie een nog grotere hit te worden. Enerzijds doet de synthesizer erg aan Daft Punk denken, anderzijds is het nummer erg origineel en innovatief, met een fascinerende melodie.

De nieuwste van DAVID GUETTA heet, samen met Jackback, Wild Ones. De Franse dj, straks headliner op elk dancefestival van formaat, werkte daarvoor samen met het opkomende Nederlandse talent Nicky Romero. Voor de vocals werd er opnieuw beroep gedaan op Sia. Uitgebracht op Big Beat Records. Natuurlijk was er eerder deze maand, nota bene op Valentijnsdag, ook de release van Momentum, van de hand van Dimitri Vegas & Like Mike samen met Regi, maar op hun label Smash The House doet ook het eind januari uitgebrachte Rising Moon van WOLFPACK, ook uit Willebroek, het goed. Het nog quasi onbekende Wolfpack werd meteen opgemerkt door onder anderen Tiesto, Erick Morillo, Eddie Halliwell, Robbie Rivera en Markus Schulz die de track gretig draaien.

Afsluiten doen we met dé nieuwe hit van het moment: In My Mind van IVAN GOUGH & FEENIXPAWL FEAT. GEORGI KAY. Recht vanuit Australië, waar ze blijkbaar een patent hebben op platen die meteen bingo zijn. Het moet blijkbaar in de zon of het strand zitten daar. Vooral de remix van Axwell is een persoonlijke favoriet en wordt één van de grote hits van dit jaar. (odbs)

getty
Meer over


Meld een bug