De Kreuners maken comeback én stellen meteen nieuwe single 'Viktoria' voor

rv
Vijf jaar na hun afscheid in het Sportpaleis zijn De Kreuners weer helemaal terug. Met een nieuwe single 'Viktoria' (hieronder te beluisteren) en een nieuw avontuur langs de zomerfestivals. "Ik heb de tijd genomen om mijn kinderen te zien opgroeien, maar nu was de goesting te groot", aldus Walter Grootaers. "We klinken beter dan ooit. Of beter nog: we gaan eindelijk goed klinken.” (lacht) 

"Eigenlijk is het allemaal begonnen als grap", vertelt Grootaers. "'Zodra Jan Van Eyken minder dan 100 kilo weegt, maken we er werk van', zei ik twee jaar geleden op de radio. Allemaal in de gedachte dat dat nooit mogelijk zou zijn, natuurlijk. Maar een jaar later belt Van Eyken me plots op. 'Hé Walter, ik weeg 84 kilo. Wanneer gaan we spelen?' (lacht) Toen kon ik niet meer terug.”

Welke muzikale verrassing hebben 'De Kreuners' nog in petto voor hun fans? Hoe werd de grap van het opnieuw gaan spelen een realiteit en hebben de mannen er evenveel plezier in als vroeger of begint de leeftijd toch op te spelen?  Lees het hele verhaal in HLN+, exclusief voor abonnees. Nog geen abonnee? Proef nu vier weken gratis! 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.78 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • LUC VAN DER VEKEN

  Ben vergeten te zeggen dat dit een sg is van 1969, ja 1969 van die supergroep "THE KINKS"

 • LUC VAN DER VEKEN

  Indien je versleten bent en je kan niets anders uitbrengen dan een sg; van een supergroep "THE KINKS" AUB. blijf dan thuis, en denk dan bij jezelf 'ik kan dat nummer meespelen op mijn instrument of ik kan het meezingen.

 • Dimitri Remkes

  Eindelijk na jaren wachten zijn ze terug ... heb jullie kei hard gemist mannen ... het leven is dus toch mooi . Fan in hart en ziel.

 • Ingrid Charlier

  Daar zaten we echt op te wachten.

 • jean vandenberghe

  jullie maken toffe muziek maar eindig in schoonheid het is goed geweest.