Nieuw album Foo Fighters komt in de herfst

AP
Dave Grohl van de Foo Fighters bevestigt dat er een nieuw album in de maak is van de band. De nieuwe plaat is al voor de helft af en is in de herfst verkrijgbaar, meldt muzieksite Rolling Stone. De release valt samen met het 20-jarige bestaan van de Foo Fighters. Er komt ook een bijbehorende documentaire op betaalzender HBO.

Volgens producer Butch Vig zijn en worden de nieuwe liedjes opgenomen in acht verschillende studio's over heel de VS, met evenveel special guests. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de mix. "Een behoorlijke uitdaging, want we willen het album een nieuwe sound en feel geven", zegt hij. Grohl zelf zei eerder over het album dat ze bezig zijn met iets dat nog nooit vertoond is. Hij nam daarbij het woord 'badass' in de mond.

Grohl ging ook nog in op de televisiedocumentaire op betaalzender HBO die bij de cd hoort. De serie van acht afleveringen zal over de opnames en de steden gaan waar de Foo Fighters met de special guests hun nieuwe plaat hebben opgenomen. De band trok het land in op zoek naar studio's waar muziekgeschiedenis geschreven is. Grohl en zijn kompanen passeerden zo Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, Seattle, New Orleans, Washington DC en New York.

De reeks borduurt verder op de documentaire over de legendarische geluidsstudio Sound City, die Grohl in 2013 maakte.