Niels Destadsbader wint Radio 2 Zomerhit 2018

Kristof Ghyselinck
De luisteraars van Radio 2 hebben zondagavond 'Verover mij' van Niels Destadsbader verkozen tot Zomerhit van 2018. De uitreiking op de zeedijk in Blankenberge werd live uitgezonden op Eén. Ook vorig jaar ging de zanger/acteur met de trofee aan de haal.

Niels Destadsbader won de prijs nu twee keer op rij. Belle Perez is recordhouder, zij won de zomerhit vijf keer: in 2002, 2003, 2004, 2005 en 2006. 

De tien genomineerden mochten zondagavond hun nummer brengen op de dijk. Het ging naast Destadsbader om Emma Bale, Regi featuring Jake Reese, Natalia, Hooverphonic, Belle Perez, Gene Thomas, Slongs featuring Jack Parow, David Vandyck en Dana Winner.

'Zoutelande', de cover die Blof en Geike Arnaert maakten van 'Frankfurt Oder', was niet genomineerd omdat enkel artiesten in aanmerking komen die vrij zijn om op te treden tijdens de uitreiking. Zoutelande is mogelijk de grootste Nederlandstalige hit aller tijden.

Naast de Zomerhit werden er zondag ook andere prijzen uitgereikt. Zo won Niels Destadsbader de award voor beste solo artiest. Karen Damen werd, ondanks haar carrière die intussen al meer dan twintig jaar overspant, bekroond als doorbraak van 2018. K's Choice won de trofee voor beste groep.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • shari bruggeman

  Oei! Heel wat jaloerse zielen op het laatste nieuws?!? Kunnen we hem gewoon niet gunnen waar hij keihard heeft voor gewerkt? Van harte, Niels, hopelijk kan je de negatieve onterechte kritiek naast je neerleggen...

 • eric debanne

  Gewoonweg een prutszanger .....! Noemen ze dit een artiest ??? Belachelijk vertoning .....

 • Wouters Lena

  Die begint een dikke nek te krijgen en het liedje afgezaagd. Had liever Hooverphonic zien winnen de rest was brol.

 • Marc Grootaerdt

  Was niet het mooiste liedje, niet de beste zanger maar wel het nieuw idool van duizenden meisjes en de chouchou van de VRT. Zijn carriere heeft hij bijzonder goed gepland en daar plukt hij nu de nodige vruchten (lees trofees) van. Echt te vergelijken met Cloussau als de chouchou van de VTM...

 • Danny SPIJKERS Danny Spijkers

  De zomerhit zou een eigen nummer moeten zijn . Dit is weeral een cover trekt op geen bal